Popis
Amylon Prášek kypřicí do pečiva bezlepkový 12 g BIO Výborný pomocník při pečení, vaše těsto bude odlehčené a nadýchané Pomůže vám připravit skvělé bábovky, muffiny nebo sušenky Prášek do pečiva Amylon neobsahuje fosfáty Nakypření zajistí vinný kámen a jedlá soda Kypřicí prášek Amylon má tendenci kypřit už při pokojové teplotě na rozdíl od obyčejného prášku Proto se doporučuje dávat těsto do trouby co nejrychleji po zapracování prášku Kypří o něco méně Použijte 1,5 sáčku tam, kde byste jinak dali 1 sáček obyčejného Nebo použijte jen 1 sáček a přidejte malou lžičku jedlé sody Prášek do pečiva Amylon má úplně neutrální chuť Když si na něj zvyknete, poznáte, když se použije konvenční prášek Kypření vytváří v těstu bublinky vzduchu, tím je těsto odlehčené a nabyde na objemu Jde toho docílit dvěma způsoby - biologickým (droždí) nebo chemickým (bublinky vzniknou chemickou reakcí kyselin a zásad) Rozdíl bezfosfátového a fosfátového prášku: 1) běžný kypřicí prášek: kyselou složkou je fosforečná sůl (také obsažená v tavených sýrech nebo práškových směsích na výrobu nápojů) 2) kypřicí prášek bez fosfátů kyselou složkou je vinný kámen (vinnan draselný), vysráží se ve formě krystalků ve vinných sudech zásaditou složkou je jedlá soda dále obsahuje jenom kukuřičný škrob v biokvalitě Složení: Kukuřičný škrob*, kypřící látky: vinany draselné, uhličitany sodné *produkt kontrolovaného ekologického zemědělství Výborný pomocník při pečení, vaše těsto bude odlehčené a nadýchané Pomůže vám připravit skvělé bábovky, muffiny nebo sušenky Prášek do pečiva Amylon neobsahuje fosfáty Nakypření zajistí vinný kámen a jedlá soda

Výrobce Amylon

EAN: 8594006668255

Číslo produktu: 3412