Popis
Bioharmonie Rýže Arborio BIO 3000 g Její název pochází od italského města Arborio v údolí řeky Pádu, kde se hojně pěstuje Má typický kulatý tvar Při vaření vstřebává velké množství vody a výborně absorbuje chutě ostatních ingrediencí Po uvaření má velmi lepivou konzistenci, na povrchu je měkká a vláčná uvnitř zůstává příjemně pevná (al dente) Představuje základní surovinu, z které Italové připravují svá pověstná risotta Vaří se speciálním způsobem, kdy se voda či vývar k rýži předem opražené na másle postupně přilévá a vstřebává Tak se dosáhne správné struktury pokrmu K vaření se také používá bílé víno, které výslednému pokrmu dodá tu správnou chuť Složení: rýže Arborio*, *z ekologického zemědělství Alergeny:Výrobek může obsahovat stopy sezamu Obsah lepku max 20 mg/kg Skladování: Skladujte při teplotě do 25°C a relativní vlhkosti do 75% Základní příprava rýže Arborio Před použitím se rýže nepropírá, jak jsme zvyklí Nejprve ji necháme asi 5 minut osmažit s cibulkou na másle nebo olivovém oleji ve větším hrnci Během smažení několikrát důkladně promícháváme Rýži zalijeme trochou předem připraveného vývaru nebo bílým vínem a necháme tekutinu vsáknout Vývar, popřípadě víno, se opakovaně dolévá po částech tak, aby se vždy téměř veškerá tekutina absorbovala či odpařila Jakmile rýže tekutinu vsákne, přilijeme další část Během vaření rýži důkladně promícháváme Celková doba vaření je asi 20 minut Správně uvařená rýže je tzv "al dente" Její název pochází od italského města Arborio v údolí řeky Pádu, kde se hojně pěstuje

Výrobce Bioharmonie

EAN: 8595582405043