Popis
POPIS
Pravá belgická čokoláda Callebaut mléčná 33,6%, krémová s jemnou příchutí karamelu, s ideální viskozitou pro přípravu pralinek a celé řady dezertů
UPOZORNĚNÍ: Při vysokých letních teplotách negarantujeme, v jakém stavu vám čokoláda přijde Čokoláda se totiž při vysokých teplotách rozpouští
SPECIFIKACE
Složení: kakaová hmota, cukr, kakaové máslo, kakaový prášek, sušené plnotučné mléko, emulgátor: sójový lecitin, přírodní vanilkové aroma
Obsah kakaa min 33,6 % z toho pevný podíl min 20,8 %
Alergeny: Obsahuje mléko (laktózu), sóju Může obsahovat stopy ořechů
Hmotnost: 250 g
Upozornění: Čokoládu objednáváme ve velkém 10 kg balení a sami ji balíme do menších balíčků Čokoládu Callebaut tedy neobdržíte v originálním balení, ale v hezkém papírovém sáčku Kvalita čokolády se tímto procesem nijak nemění Děkujeme za pochopení
* Fotografie je pouze ilustrační
NUTRIČNÍ A ENERGETICKÉ HODNOTY
(Údaje pro 100 gramů)
Kalorie: 2357 kJ / 563 kcal
Tuky: 36 g z toho nasycené mastné kyseliny: 22 g
Sacharidy: 51 g z toho cukry: 50 g
Bílkoviny: 7 g
Sůl: 0,21 g
ČOKOLÁDOVÁ PĚNA
Ingredience
200 g mléčné čokolády, 4 vejce (zvlášť žloutky a bílky), 1 lžíce kávového likéru (můžete vyzkoušet i jiný likér, volitelné), 300 ml smetany (31 - 33 %)
K servírování
šlehačka (ušlehaná) nebo zmrzlina, čokoládové hoblinky
Postup
1 Čokoládu rozpusťte ve vodní lázni a dejte stranou
2 Žloutky prošlehejte s likérem a pomalu zapracujte do vychladlé rozpuštěné čokolády
3 Vyšlehejte šlehačku a opatrně vmíchejte do čokoládové směsi
4 Bílky vyšlehejte je do tuha a lehce je vmíchejte do čokoládové směsi
5 Naplňte misky nebo skleničky a nechte vychladit přes noc nebo alespoň 4 - 6 hodin
6 Podávejte s vyšlehanou šlehačkou nebo zmrzlinou s hoblinkami čokolády
Zdroj receptu a obrázku k receptu: wwwtastecomau
ČOKOLÁDA A JE JÍ VLIV NA ZDRAVÍ
Kvalitní vysokoprocentní čokoláda (alespoň 70 % obsahu kakaa) snižuje krevní tlak, působí pozitivně na srdce a cévy, jako prevence infarktu, snižuje cholesterol a srážlivost krve, prokrvuje tělo Čokoláda obsahuje antioxidanty, které působí jako prevence rakoviny Také obsahuje hořčík, draslík, fosfor, železo, vápník, měď, fluor Čokoláda povzbuzuje, zlepšuje psychiku, zmírňuje úzkost, má příznivý vliv na činnost mozku, zlepšuje pozornost, snižuje únavu, chrání před artritidou a různými alergiemi Navíc má afrodiziakální účinky Čokoládu je však nutné konzumovat v přiměřeném množství Doporučujeme 10 g čokolády denně
DRUHY ČOKOLÁDY
Hořká čokoláda obsahuje vysoký podíl kakaa Hořká čokoláda musí obsahovat minimálně 35 % kakaové sušiny (za kvalitní čokoládu se považuje ta s minimálně 50 % kakaových přísad) Hořká čokoláda obsahuje pouze kakaovou sušinu, kakaovou hmotu a cukr Doporučujeme čokoládu z kvalitních kakaových bobů s alespoň 70 % kakaa Vysokoprocentní tmavá čokoláda je skvělá nejen na přímou konzumaci, ale také na čokoládové polevy, na horkou čokoládu, na čokoládové fondue a na pečení čokoládových dezertů (např dort Sachr, brownies)
Mléčná čokoláda obsahuje kakaové máslo, kakaovou hmotu, cukr a mléko (sušené nebo kondenzované) Minimální obsah kakaové sušiny je 25 % (kvalitní…
Výrobce Callebaut
EAN: 5410522513479