Popis
POPIS Chilli omáčka Carolina Reaper Pyré od výrobce My Chilli je vyrobená z farmářských moravských surovin Tato chilli omáčka je vyrobena z chilli papriček Carolina Reaper, což je 2 nejpálivější chilli paprička světa (2018), což jí dodává extrémní pálivost Na ochucení celého hrnce pokrmu stačí jen 1 - 2 kapky Dávkujte opatrně! Nevhodné pro děti! SPECIFIKACE Složení: chilli papričky Carolina Reaper 59 %, ocet, voda, sůl, konzervant: sorban draselný, zahušťovadlo: Xanthan Stupeň pálivosti:        Objem: 20 ml Země původu: Česká republika PRAKTICKÉ RADY Spotřebujte před datem uvedeným na obale Skladujte v temnu při teplotě 4 až 25 °C Po otevření skladujte při teplotě do 10 °C a spotřebujte do 4 týdnů RECEPT NA CHILLI CON CARNE Ingredience1 lžíce olivového oleje, 1 velká cibule (nakrájená nadrobno), 1 čerstvá červená paprika (zbavená semínek a nasekaná nadrobno), sušené chilli papričky (množství a druh zvolte podle požadované výsledné pálivosti pokrmu, můžete použít i mleté koření), 1 stroužek česneku (prolisovaný), 1 lžička sušené sladké papriky, 1 lžíce drceného kmínu, 500 g mletého hovězího masa, 300 ml vývaru, 400 g konzervovaných rajčat (nasekaných), ½ lžíce sušené majoránky, 2 čtverečky co nejkvalitnější hořké čokolády, sůl a pepř, 2 lžičky rajčatového protlaku, 400 g sterilovaných červených fazolí K podávání2 rajčata (nakrájená), 2 lžíce čerstvého koriandru, kukuřičné tortilly Postup1 Olej rozpalte na středním plameni, vhoďte cibuli a za pravidelného míchání ji asi pět minut opékejte Měla by změknout a zesklovatět Pak přisypte papriku, chilli, česnek, sušenou papriku a kmín Smažte dalších pět minut, pak ztlumte plamen, přidejte do pánve mleté maso a důkladně ho osmahněte Postupně by se mělo rozpadat z větších hrudek na úplně malé kousky Dbejte na to, aby se opeklo všechno a ze všech stran 2 Vývar přelijte do pánve Přidejte konzervovaná rajčata a přisypte majoránku, čokoládu, sůl a pepř Důkladně zamíchejte, přidejte rajčatový protlak a znovu promíchejte Přiveďte k varu, pak stáhněte plamen na minimum a nechte všechno dvacet minut probublávat Občas zamíchejte Nakonec přisypte slité a okapané fazole Znovu přiveďte k varu a ještě krátce povařte Jestli se vám zdá omáčka příliš hustá, přilijte trochu vody Podle potřeby dokořeňte solí a pepřem  Podávejte v kukuřičných tortillách ozdobené rajčaty a koriandremZdroj receptu a obrázku k receptu: wwwapetitonlinecz CAROLINA REAPER Carolina Reaper je 2 nejpálivější chilli paprička světa (2018) a dosahuje extrémní pálivosti 2 200 000 SHU (Scovilleho stupnice pálivosti) Tato chilli paprička byla poprvé zapsána do Guinessovy knihy rekordů v roce 2013 Carolina Reaper vznikla křížením chilli papriček Bhut Jolokia a červeného Habanera Kromě extrémní pálivosti má sladkou ovocnou chuť s nádechem skořice a čokolády   Druh papričky Stupeň pálivosti [SHU] Jalapeño

Výrobce My Chilli

Číslo produktu: 16353