Popis
POPIS
Zlatá čokoláda od výrobce Callebaut je vyrobena z výběrových surovin jako je pálený karamelizovaný cukr a mléko Má intenzivní karamelovo-mléčnou chuť a karamelovou barbu se zlatým odleskem Skvěle se doplňuje se smetanou jako je ganache, čokoládovými krémy či praženými oříšky, například lískovými
UPOZORNĚNÍ: Při vysokých letních teplotách negarantujeme, v jakém stavu vám čokoláda přijde Čokoláda se totiž při vysokých teplotách rozpouští
SPECIFIKACE
Složení: obsah kakaa 30,4 %, mléko 28,3 %, tuk 37,1 % z toho mléčný tuk 6,7 %, kakaové máslo, cukr, sušené plnotučné mléko, laktóza (mléčný cukr), sušená syrovátka, sušené odstředěné mléko, karamelizovaný cukr 2 %, emulgátory sójový lecitin, přírodní vanilkové aroma, sůl
Alergeny: Obsahuje mléko (laktózu) a sóju (sójový lecitin), může obsahovat stopy ořechů
Hmotnost: 250 g
Země původu: Belgie
NUTRIČNÍ A ENERGETICKÉ HODNOTY
Nutriční hodnoty na 100 g výrobku
Energetická hodnota: 2388 kJ / 571 kcal
Tuky: 37 g z toho nasycené mastné kyseliny: 23 g
Sacharidy: 51 g z toho cukry: 50 g
Vláknina: 0 g
Bílkoviny: 8 g
Sůl: 0,51 g
JAK SKLADOVAT ČOKOLÁDU?
Pokud se čokoláda Gold skladuje nesprávně, může ztratit svou krásnou barvu a ovocnou chuť Čokoládu skladujte na temném, chladném a suchém místě Používejte vzduchotěsné balení a chraňte před světlem Ideální teplota na skladování je 12°C
Používání čokolády ve stroji na temperování i po dobu několika dní nemá na její barvu a chuť žádný vliv Zabezpečte ale nepřetržité míchání, aby se kakaové máslo neoddělilo od kakaové sušiny Při rozpouštění čokolády nesmí teplota překročit 40 - 50°C, neboť by došlo k jejímu znehodnocení - ztrátě ovocné chuti či barvy
ČOKOLÁDA A JE JÍ VLIV NA ZDRAVÍ
Kvalitní vysokoprocentní čokoláda (alespoň 70 % obsahu kakaa) snižuje krevní tlak, působí pozitivně na srdce a cévy, jako prevence infarktu, snižuje cholesterol a srážlivost krve, prokrvuje tělo Čokoláda obsahuje antioxidanty, které působí jako prevence rakoviny Také obsahuje hořčík, draslík, fosfor, železo, vápník, měď, fluor Čokoláda povzbuzuje, zlepšuje psychiku, zmírňuje úzkost, má příznivý vliv na činnost mozku, zlepšuje pozornost, snižuje únavu, chrání před artritidou a různými alergiemi Navíc má afrodiziakální účinky Čokoládu je však nutné konzumovat v přiměřeném množství Doporučujeme 10 g čokolády denně
DRUHY ČOKOLÁDY
Hořká čokoláda obsahuje vysoký podíl kakaa Hořká čokoláda musí obsahovat minimálně 35 % kakaové sušiny (za kvalitní čokoládu se považuje ta s minimálně 50 % kakaových přísad) Hořká čokoláda obsahuje pouze kakaovou sušinu, kakaovou hmotu a cukr Doporučujeme čokoládu z kvalitních kakaových bobů s alespoň 70 % kakaa Vysokoprocentní tmavá čokoláda je skvělá nejen na přímou konzumaci, ale také na čokoládové polevy, na horkou čokoládu, na čokoládové fondue a na pečení čokoládových dezertů (např dort Sachr, brownies)
Mléčná čokoláda obsahuje kakaové máslo, kakaovou hmotu, cukr a mléko (sušené nebo kondenzované) Minimální obsah kakaové sušiny je 25 % (kvalitní mléčná čokoláda by měla mít aspoň 30 % kakaových přísad a min 15 - 25 % mléka) V EU musí být obsah pevných složek kakaa v mléčné čokoládě alespoň 35 % Mléčná čokoláda má jemnější chuť než hořká čokoláda a je oblíbená při přípravě čokoládové pěny, čokoládových sušenek (cookies), využijete ji i na čokoládovou fontánu, krémy a polevy
Bílá čokoláda je tvořena kakaovým máslem (bez pevných kakaových přísad), mlékem (kondenzovaným nebo sušeným) a cukrem Obsah kakaového másla…
Výrobce Callebaut