Popis
GRIZLY Pohanka lámanka 1000 g
Administrativní zařazení: Obiloviny a výrobky z nich
Složení: Pohanka lámanka 100 %
Země původu: Polsko
Skladování: Uchovejte v suchu a chladu
Balení: Znovuuzavíratelný PP obal nebo vakuováno v PP obalu (během přepravy může dojít k rozvakuování, které neovlivní kvalitu)
Vlastnosti a výhody: Pohanka má svúj původ v Himálajích K nám se dostala ve 12 století a svůj název si získala díky pohanským nájezdníkům, kteří ji do Evropy rozšířili Patří mezi přirozeně bezlepkové a lehce stravitelné potraviny Je bohatým zdrojem komplexních sacharidů, ale také vlákniny, která přispívá k správnému trávení a pomáhá regulovat hladinu cukru v krvi Dále obsahuje cenné vitamíny především skupiny B a E a minerální látky, kde nejvýznamější je rutin
Použití: Pohanka chutná skvěle naslano i na sladko Pohanka lámanka je ideální na přípravu kašeDá se smíchat s čerstvým nebo se sušeným ovocem (švestky, meruňky, brusinky) nebo oříšky (mandle, kešu, para ořechy) a semínky (lněné, chia, slunečnicové) Variant existuje celá řada Můžete ji ještě ochutit kakaem, medem nebo sirupem Takto si připravíte sytou a nutričně hodnotnou snídani nebo svačinku Naslano může sloužit jako příloha ochucená bylinkami a česnekem nebo sušenými rajčaty Dá se z ní připravit i hlavní chod smícháním s restovanou zeleninou, houbami anebo masem
Způsob přípravy: Pohanku lámanku propláchněte a poté vařte podobně jako rýži (15-20 minut), kdy na jeden díl pohanky připadají asi dva dílky vody Pro šetrnější přípravu, stačí povařit 5 minut a poté nechat dojít asi 30 minut pod pokličkou
Další zajímavé recepty a nápady také naleznete v našem magazínu
Fotografie je pouze ilustrační, v nejbližší době ji nahradíme reálnou
Pohanka lámanka je vhodná spíše k přípravě kaší Patří k přirozeně bezlepkovým nutričně hodnotným potravinám Je snadná a rychlá na přípravu, velmi dobře stravitelná a navíc výživná
Výrobce GRIZLY
EAN: 8595678410234