Popis
GRIZLY Tapioková mouka BIO 1000 g Administrativní zařazení: Rostlinné mouky Složení: Mouka z kořene manioku jedlého* 100 % *CZ-BIO-003 produkt ekologického zemědělství Země původu: Brazílie, Thajsko Skladování: Skladujte na temném, chladném a suchém místě. Balení: Znovuuzavíratelný PP obal nebo vakuováno v PP obalu (během přepravy může dojít k rozvakuování, které neovlivní kvalitu) Vlastnosti a výhody: Tapioková mouka se získává z kořene rostliny manioku, který je také známý pod jmény cassava, yuca nebo tapioka. Pěstuje se již po dlouhá tisíciletí a to zejména v tropických oblastech. Svou oblíbenost si exotická mouka získala mimo jiné pro své atraktivní látkové složení.  Tapioková mouka je vlastně škrob extrahovaný z kořene manioku procesem propírání a drcení. Drť se následně vyždímá do škrobové tekutiny, ze které po vypaření vody získáme tapiokovou mouku.   Mouka je přirozeně bezlepková a při pečení má vynikající vlastnosti.   Biopotraviny vždy prochází systémem kontrol a certifikace, který zajišťuje jejich kvalitu a umožňuje jim nést toto označení.  Jejich biokvalitu docení především lidé se zájmem o ekologické zemědělství a udržitelný systém hospodaření. Použití: Tapioková mouka má v kuchyni široké využití a to obzvláště při pečení.  Díky své neutrální chuti ji lze využít pro přípravu sladkých i slaných pokrmů a těst. Je bezlepková, má kypřící i zahušťovací vlastnosti.  Oceníme ji při zahušťování omáček, pečení chleba nebo může nahradit vaječný bílek při přípravě bábovek, sekané nebo bramborových placek. Zajímavé recepty a nápady na pečení také naleznete v našem magazínu. Poznámka: Mouka z kořene manioku je pro nás v Česku poměrně novinkou, proto zatím nerozlišujeme její různé obdoby. U nás najdete dva její druhy - tapiokovou mouku a maniokovu (cassava) mouku. Rozdíl mezi nimi je ve zpracování.  Tapioková mouka je vlastně škrob extrahovaný z kořene manioku procesem propírání a drcení. Drť se následně vyždímá do škrobové tekutiny, ze které po vypaření vody získáme tapiokovou mouku. Naopak cassava mouka se vyrábí zpracováním celého kořene, který se jednoduše oloupe, nasuší a namele do jemné konzistence. To také znamená, že v sobě zachová větší množství vlákniny, má jemně béžovou barvu a hrubší konzistenci než mouka tapioková. ​ Tapioková mouka se získává z kořene rostliny manioku. Svou oblíbenost si drží už po dlouhá tisíciletí díky svým skvělým výživovým hodnotám.  Je bezlepková a lze ji částečně nahradit pšeničnou.

Výrobce GRIZLY

EAN: 8595678409603