Popis
Mixit Lyofilizované broskve - Křupavé ovoce 50g Složení: Lyofilizované broskve Minimální trvanlivost: 180 dní Země původu: Česká republika Nutriční hodnoty / 100 g Energetická hodnota: 13690 kJ Tuky: 08 g z toho nasycených: 01 g Sacharidy: 680 g z toho cukry: 610 g Vláknina: 150 g Bílkoviny: 60 g Sůl: 00 g Co je lyofilizované ovoce? Lyofilizace je proces sušení ovoce mrazem Ovoce je nejdříve prudce zmraženo a následně sušeno při nižším tlaku, kde se voda z ovoce mění v páru a ovoce si tak zachovává svou přirozenou strukturu, barvu, vůni a především nutriční hodnotu včetně všech vitamínů a minerálů obsažených v čerstvém ovoci Prostě vše, co je v čerstvém ovoci najdete i v lyofilizovaném Výhody lyofilizovaného ovoce: zachování chutí zachování vůně zachování přírodní přirozené barvy zachování struktury zachování nutričních hodnot a vitamínů zachování živin a minerálů zachování energetické hodnoty neplatíte hmotnost vody 90% snížení hmotnosti při 100% zachování objemu dlouhá trvanlivost při správném skladování Proces lyofilizace: předčištění a kontrola kvality rychlé zmrazení při teplotě, která odpovídá přesnému kritickému bodu - při tomto procesu nedochází k vytvoření ledových krystalů, které porušují buněčné stěny ovoce, čímž ničí nutriční obsah, strukturu, chuť, vůni a barvu první pomalé sušení ve vakuu - odstraní 95% vody a mimo jiné dochází i k odstranění kyseliny octové a alkoholu, jsou-li v čerstvém ovoci obsaženy druhé sušení - postupné zvyšování teploty a snižování vakua výsledkem je křehký, vysušený produkt s vlastnostmi čerstvého ovoce Lyofilizace je proces sušení ovoce mrazem Ovoce je nejdříve prudce zmraženo a následně sušeno při nižším tlaku, kde se voda z ovoce mění v páru a ovoce si tak zachovává svou přirozenou strukturu, barvu, vůni a především nutriční hodnotu včetně všech vitamínů a minerálů obsažených v čerstvém ovoci Prostě vše, co je v čerstvém ovoci najdete i v lyofilizovaném

Výrobce Mixit

EAN: 8594172180759