Popis
POPIS Smažená cibulka je populární po celém světě Je do zlatova osmažená, křupavá a okamžitě k použití Stačí posypat hot dog, hamburger, bramborové knedlíky plněné uzeným masem, Prostě co vás napadne  SPECIFIKACE Složení: cibule 75 %, palmový olej, pšeničná mouka, sůl Alergeny: Obsahuje lepek Hmotnost: 400 g Země původu: Nizozemsko NUTRIČNÍ A ENERGETICKÉ HODNOTY (Údaje pro 100 g) Kalorie: 2487 kJ / 599 kcal Tuky: 44 g z toho nasycené mastné kyseliny: 21 g Sacharidy: 42 g z toho cukry: 8 g Bílkoviny: 6 g Soli: 1,5 g PRAKTICKÉ RADY Skladujte na suchém, chladném a tmavém místě Spotřebujte před datem uvedeným na obale  CIBULE Cibule kuchyňská je druh zeleniny Jedná se o dvouletou rostlinu, ze které se konzumuje podzemní část a je pro ni typické vrstvení Existují různé druhy cibule Žlutá cibule má nejčastější využití, můžete ji použít jako základ pod maso, na guláš atd Červená cibule je ideální do salátů Bílá cibule je jemnější než žlutá a díky světlé barvě se hodí na základ světlých omáček Dále se můžete setkat s šalotkou, která má nejjemnější chuť ze všech druhů cibulí Šalotka se používá především do rizota, do salátů atd A velmi známá je i jarní cibulka, u které se konzumuje jak bílá, tak zelená část (nadzemní) a využívá se k přímé konzumaci, do jarních závitků, do salátů a do asijských pokrmů ÚČINKY CIBULE NA ZDRAVÍ Cibule obsahuje vitamín C, má antibakteriální účinky a působí podobně jako česnek jako přírodní antibiotikum, posiluje imunitní systém, povzbuzuje chuť k jídlu, snižuje krevní tlak, čistí krev a působí proti stárnutí cév Má preventivní účinky proti některým onemocněním např proti rakovině (střev, hrtanu, vaječníků), cukrovce, omezuje vstřebávání tuků a cukrů, což působí proti obezitě Velkou výhodou je, že se většina pozitivních účinků na zdraví zachová i po tepelném zpracování Méně známé je použití při pobodání hmyzem Pokud vás píchne vosa, tak postižené místo potřete rozříznutou cibulí Nevznikne nebo se zmírní otok a zmírníte i nepříjemné pálení HOT DOG S KŘUPAVOU CIBULKOU Ingredience4 kvalitní párky s vysokým obsahem masa, 4 loupaná rajčata, 1 chilli papričku, sůl, pepř,150 g domácí majonézy, pečivo, křupavou smaženou cibulku (můžete připravit osmažením cibule nakrájené na tenká kolečka, obalené v hladké mouce, kterou jste osolili a opepřili nebo pokud nemáte čas, můžete použít hotovou), rostlinný olej  Na domácí majonézu250 ml rostlinného oleje, 2 žloutky, 1 citron, 1 lžičku plnotučné hořčice, sůl Postup1 Nejprve si připravte domácí majonézu Do mísy vklepněte dva žloutky, přidejte hořčici, špetku soli, lehce promíchejte a směs dejte do lednice odstát asi na čtvrt hodiny Až pak můžete pokračovat 2 Začněte šlehat žloutky, přičemž v delších intervalech přidávejte po kapkách olej Vždy ho důkladně zašlehejte, jinak by se vám mohlo stát, že se směs srazí Chce to jen trpělivost a pozorné oko Když se vám podaří zašlehat asi polovinu oleje, uvidíte, že majonéza je poměrně tuhá Zřeďte ji citronovou šťávou, opět záleží na oku, ale my doporučujeme nalít ¾ získané šťávy z jednoho plodu Pak opět popadněte metličku nebo ruční šlehač a všlehejte do základu zbytek oleje, už můžete přilévat o něco rychleji Majonéza je hotová 3 Loupaná rajčata nakrájejte nadrobno, přidejte nasekanou chilli papričku a podle potřeby osolte a opepřete 4 Párky opečte na pánvi dozlatova na troše oleje 5 Pečivo podélně nakrojte a rozpečte v troubě nebo na

Výrobce Asia Express Food

EAN: 8717677860500

Číslo produktu: AEF5805