Popis
  POPIS Rýže na sushi v 1kg balení je tou jedinou správnou rýží na přípravu čím dál oblíbenější japonské speciality - sushi Jedná se o druh rýže známý jako Nishiki, který má krátká a kulatá zrna a vysoký obsah škrobu zaručující její lepivost Na výborné sushi již nemusíte jen do restaurace S touto rýží sushi zvládnete připravit hravě i doma Pochutnejte si na domácím sushi nebo přichystejte návštěvě netradiční pohoštění Upozornění pro celiaky: Rýže na sushi je sice bezlepková, ale rýžový rozvar, který se používá na ochucení rýže lepek obsahuje, a tak výsledné sushi bezlepkové není  SPECIFIKACE Složení: kulatozrnná rýže na sushi   Hmotnost: 1 kg Určení: k přípravě sushi *Fotografie je pouze ilustrační Odebíráme pro vás rýži na sushi od více výrobců, abychom vám zajistili vždy co nejpříznivější cenu Množství a kvalita je vždy zachována NUTRIČNÍ A ENERGETICKÉ HODNOTY (Údaje pro 100 gramů) Kalorie: 1479 kJ / 348 kcal Tuky: 0,7 g z toho nasycené mastné kyseliny: 0,1 g Sacharidy: 78 g z toho cukry: 0,3 g Bílkoviny:  7 g Soli: < 0,01 g Vláknina: 1 g PRAKTICKÉ RADY Spotřebujte před datem uvedeným na obale Uchovávejte v suchu a temnu Pokud po otevření vše nespotřebujete, dejte zbytek rýže do uzavíratelné nádoby PŘÍPRAVA SUSHI RÝŽE Aby se vám sushi podařilo, vždy používejte speciální rýži na sushi, nikdy ne obyčejnou Jen rýže na sushi vám zajistí tu správnou lepivost, aby vám sushi drželo pohromadě a mělo ten správný tvar  Postup: 1 Sushi rýži si nejprve dobře několikrát propláchneme Voda nemusí být zcela průzračná, ale rozhodně nesmí být kalná 2 Sushi rýži vložíme do hrnce a nalijeme zhruba tolik vody, aby rýži na sushi přesahovala o 1 cm 3 Hrnec zakryjeme pokličkou a položíme na rozehřátou plotýnku 4 Když začne dostatečně voda se sushi rýží vřít, zlehka (!) ji promícháme a stáhneme výkon na menší stupeň 5 Rýže by měla být hotová tehdy, když se odpaří všechna voda 6 Hotovou rýži na sushi odstavíme z plotýnky, odkryjeme pokličku a necháme vychladnout 7 Pokud si (nejen) sushi rýži připravujete často, doporučujeme pořídit si kvalitní rýžovar Ušetří vám čas i práci a rýži si můžete klidně uvařit dopředu  RÝŽOVÝ ROZVAR NA OCHUCENÍ SUSHI RÝŽE Octový nálev na sushi připravte ideálně v poměru je 6 : 4 : 1  Ingredience: 60 ml rýžového octa, 40 g cukru, 10 g soli 1 Vše pořádně promícháme, aby se cukr a sůl rozpustily Pokud směs ohřejeme, cukr a sůl se teplem lépe rozpustí  2 Uvedené množství vystačí na dochucení zhruba 300 g neuvařené rýže Pokud vaříte rýže méně, zbytek ochuceného octa na sushi můžete klidně skladovat pár měsíců v chladničce, případně jej využít jako zálivku na salát nebo součást různých dresingů Pokud se vám nechce vyrábět si octový nálev, můžete si koupit hotový sushi ocet  3 Rýže na sushi je nutné přibližně 20 minut chladit Poté ji přemístíme do připravené mísy, ideálně dřevěné, a postupně do ní pomalu přimícháváme octový nálev 4 Určitě ho nelijte najednou na jedno místo, protože byste si nechtěně mohli veškerou práci pokazit a sushi rýži okyselit příliš 5 Doporučujeme si malou část nálevu na sushi odložit na později 6 Ochucenou rýži na sushi necháme téměř úplně…

Výrobce Chefshop

EAN: 8005734100059

Číslo produktu: CHEFSHOP5200010