Popis
POPIS Široké rýžové nudle někdy také zvané vietnamské nudle nebo nudle Pho jsou součástí tradiční vietnamské polévky Phở Rýžové nudle o šířce 3 mm, mají bílou barvu Jsou vyrobeny z 90 % rýžové mouky, a tudíž jsou bezvaječné a neobsahují lepek Příprava je velmi rychlá Široké rýžové nudle jsou základem asijské kuchyně Můžete je používat do polévek, ale také jako přílohu k masu nebo zelenině, skvělé jsou také osmažené na oleji do křupava ve wok pánvi SPECIFIKACE Složení: 90 % rýžová mouka, 10 % voda Hmotnost: 375 g NUTRIČNÍ A ENERGETICKÉ HODNOTY (Údaje pro 100 gramů) Kalorie: 1514 kJ / 356 kcal Tuky: 0,8 g z toho nasycené mastné kyseliny: 0,3 g Sacharidy: 80 g  z toho cukry: < 0,5 g Bílkoviny:  7 g Soli: 0,05 g *Fotografie je pouze ilustrační Odebíráme široké rýžové nudle od více výrobců, abychom vám zajistili vždy nejpříznivější cenu Můžete tedy obdržet výrobek v jiném obalu Složení se nemění, máme nyní balení 375 g nebo 400 g, cena je pro obě hmotnosti stejná PRAKTICKÉ RADY Spotřebujte před datem uvedeným na obale  Rýžové nudle zalijte vroucí vodou a nechte 3 - 5 minut odpočinout přikryté pokličkou nebo talířem Potom slijte Podávejte jako přílohu k asijským pokrmům (k masu, zelenině, kari), použijte do polévek nebo osmahněte na oleji ve wok pánvi s dalšími ingrediencemi RÝŽOVÁ MOUKA A JEJÍ VLIV NA ZDRAVÍ Rýžová mouka má zajímavou chuť, je lehce stravitelná a vyvolává pocit nasycení Její velkou výhodou je, že neobsahuje lepek, a tak je vhodná i pro celiaky a při bezlepkové dietě Používá se na přípravu bezlepkového pečiva, sušenek, sladkých dezertů (i nepečených), dortů, buchet, nudlí, na zahušťování omáček Můžete ji kombinovat s dalšími druhy mouky Výsledné těsto z rýžové mouky je pevné, ale není tak pružné jako z pšeničné mouky Rýžová mouka zvyšuje objem a pojivost (bezlepkových) směsí  Rýžová mouka neobsahuje žádné tuky Obsahuje bílkoviny, škroby, malé množství sodíku Zejména v celozrnné rýžové mouce je zastoupena poměrně hodně kyselina listová, vitaminy řady B hlavně, draslík, fosfor a v menším množství hořčík, zinek a vápník Rýžová mouka má příznivý vliv na trávení a pomáhá při průjmech, díky nízkému obsahu sodíku je vhodná pro osoby s vysokým krevním tlakem Tato rýže navíc neobsahuje cholesterol a je v ní hodně vlákniny, proto je ideální pro osoby s onemocněním srdce a oběhového systému Pomáhá při dně a artritidě a snižuje překyselení organismu VIETNAMSKÁ POLÉVKA S HOVĚZÍM MASEM, RÝŽOVÝMI NUDLEMI A JARNÍ CIBULKOU Ingredience:250 g masa na hovězí vývar (žebra nebo oháňka, morková kost), 400 g hovězího masa do polévky (falešná svíčková), 3 hvězdy badyánu (na 1 l vývaru 1 kus), 2 kusy kardamomu černého, 20 kuliček celého černého pepře, 2 hřebíčky, 2 svitky celé skořice, 1 cibule, 2 stroužky česneku, 50 g zázvoru, 15 g soli, 50 cukru, 1 lžíce rybí omáčky Vložka do polévky:1 červená cibule, 50 g klíčků mungo, 2 jarní cibulky, 4 malé chilli papričky, 50 g širokých rýžových nudlí Pho, 1 limeta, vietnamské bylinky: 4 listy mexického koriandru, snítka koriandru, snítka perily červené, snítka perily zelené, vietnamská bazalka Postup:1 Maso do polévky očistěte a uložte do mrazáku, aby se vám potom lépe krájelo na tenké plátky 2 Hovězí maso na vývar a morkovou kost, omytou a…

Výrobce Chefshop

EAN: 084909302267

Číslo produktu: CHEFSHOP5200012