Popis
POPIS Tapioková mouka má možná trochu exotický název, ale ve své podstatě se jedná o starý známý škrob Tapiok pochází z kořene maioku, který roste v Západní Indii i v Jižní Americe Tapiková mouka je plnohodnotnou náhradou za běžnou bílou mouku, navíc je bez lepku Dokáže nahradit i vaječný bílek v receptu na bábovku či sekanou Pečivo z této mouky vám vydrží déle než z klasické bílé Má rozsáhlé využití v kuchyni; lze ji využít na obalování, zahušťování, pečení slaného i sladkého Vše hravě a s chutí zvládne SPECIFIKACE Složení: tapiokový škrob 98 %, voda 2 % Hmotnost: 400 g Země původu: Thajsko *Fotografie je pouze ilustrační Odebíráme tapiokovou mouku od více výrobců, abychom vám zajistili vždy nejpříznivější cenu Složení a množství se nemění, jen můžete obdržet výrobek v jiném obalu NUTRIČNÍ A ENERGETICKÉ HODNOTY (Údaje pro 30 gramů) Kalorie: 460,24 kJ / 110 kcal Tuky: 0 g z toho nasycené mastné kyseliny: 0 g Sacharidy: 28 g  Bílkoviny:  0 g PRAKTICKÉ RADY Na jednu porci doporučujeme použít 30 g tapiokové mouky  CO JE TAPIOKA A JEHO ÚČINKY NA ZDRAVÍ? Tapioka neboli maniok jedlý je tropická rostlina, která patří do čeledi pryšcovitých a mezi okopaniny Tato plodina pochází z Ameriky, ale dnes se pěstuje i v Africe, Jihovýchodní Asii nebo v Oceánii Tapioka svým složením připomíná batáty (sladké brambory), protože obsahuje škrob a bílkoviny Používá se pro výživu lidí, ale také hospodářských zvířat Vyrábí se z něj například tapioková mouka, která neobsahuje lepek, a tudíž je vhodná při bezlepkové dietě Tapiokový škrob zvětšuje svůj objem, a tak je ideální na pečení, smažení Využívá se zejména na přípravu bezlepkového pečiva   Maniok jedlý má příznivý vliv na zdraví a je potenciálním lékem na neplodnost a rakovinu Kořen tapioku obsahuje velké množství vápníku a vitamínu C Listy obsahují bílkoviny, beta-karoten a lysin Maniok posiluje imunitní systém, zpevňuje kosti, ulevuje od bolesti hlav a pomáhá při artritidě Tapiokový škrob snižuje cholesterol, zlepšuje trávení a krevní oběh, udržuje správnou hladinu červených krvinek, chrání tělo před kardiovaskulárními nemocemi a před Alzheimerovou chorobou, pomáhá při cukrovce a při léčbě onemocnění prostaty, tlustého střeva a rakoviny močového měchýře  RECEPT NA BEZLEPKOVOU PIZZU Z TAPIOKOVÉ MOUKY Ingredience:125 g tapiokové mouky, 1 vejce, 100 ml vlažné vody, 2 lžíce olivového oleje, 100 g strouhaného parmezánu (můžete použít Grana Padano), sušený česnek, sůl Na základ pizzy: 200 ml rajčatového protlaku, sušená cibule, sušený česnek, sůl, pepř Navrch: klobása, salám nebo šunka podle chuti, sýr, čerstvá bazalka Postup:1 Troubu předehřejte na 250 °C, připravte si plech s pečícím papírem a vymažte ho olivovým olejem 2 Vejce, vodu, olivový olej a koření rozšlehejte Přidejte parmezán a postupně zamíchávejte i tapiokovou mouku Těsto by mělo být řídké a tekuté jako těsto na palačinky 3 Těsto rozlijte na plech (snažte se o kulatý tvar) a pečte cca 8 minut  4 Mezitím si připravte základ a suroviny na pizzu podle chuti Můžete použít například rajčatový základ se sušenou cibulí, česnekem Základ ochuťte solí a pepřem 5 Těsto vyndejte z trouby, potřete ho základem, poklaďte klobásou, salámem nebo šunkou (co máte rádi), posypte sýrem a natrhanými lístky čerstvé bazalky Vraťte pizzu ještě na 5 minut do troubyZdroj receptu: http://wwwveseleboruvkycz/2014/01/bezlepkova-pizza-z-tapiokove-moukyhtml

Výrobce Chefshop

EAN: 8850521950306

Číslo produktu: CHEFSHOP9230020