Popis
POPIS Chilli koření Carolina Reaper od výrobce Chilli Doctor obsahuje celé sušené chilli papričky odrůdy Carolina Reaper - což je nejpálivější chilli paprička světa (2017), která dosahuje 2 200 000 SHU (Scovilleho stupnice pálivosti) Tato chilli paprička byla poprvé zapsána do Guinessovy knihy rekordů v roce 2013 Carolina Reaper vznikla křížením chilli papriček Bhut Jolokia a červeného Habanera Kromě extrémní pálivosti má sladkou ovocnou chuť s nádechem skořice a čokolády Hmotnost balení je 10 g Ideální na přípravu extrémně pálivých pokrmů Vhodná jen pro odvážné!!! Dávkujte velmi opatrně! Nejlepší je chilli papričky čerstvě nadrtit pomocí hmoždíře  SPECIFIKACE Složení: celé sušené chilli papričky Carolina Reaper Stupeň pálivosti:    (1 200 000 - 2 500 000 SHU) Hmotnost: 10 g (cca 10 chilli papriček) Země původu: Taiwan Vhodné k: přípravě extrémně pálivých pokrmů RECEPT NA CHILLI CON CARNE 1 lžíce olivového oleje, 1 velká cibule (nakrájená nadrobno), 1 čerstvá červená paprika (zbavená semínek a nasekaná nadrobno), sušené chilli papričky (množství a druh zvolte podle požadované výsledné pálivosti pokrmu), 1 stroužek česneku (prolisovaný), 1 lžička sušené sladké papriky, 1 lžíce drceného kmínu, 500 g mletého hovězího masa, 300 ml vývaru, 400 g konzervovaných rajčat (nasekaných), ½ lžíce sušené majoránky, 2 čtverečky co nejkvalitnější hořké čokolády, sůl a pepř, 2 lžičky rajčatového protlaku, 400 g sterilovaných červených fazolí K podávání: 2 rajčata (nakrájená), 2 lžíce čerstvého koriandru, kukuřičné tortilly Postup: 1 Olej rozpalte na středním plameni, vhoďte cibuli a za pravidelného míchání ji asi pět minut opékejte Měla by změknout a zesklovatět Pak přisypte papriku, chilli, česnek, sušenou papriku a kmín Smažte dalších pět minut, pak ztlumte plamen, přidejte do pánve mleté maso a důkladně ho osmahněte Postupně by se mělo rozpadat z větších hrudek na úplně malé kousky Dbejte na to, aby se opeklo všechno a ze všech stran 2 Vývar přelijte do pánve Přidejte konzervovaná rajčata a přisypte majoránku, čokoládu, sůl a pepř Důkladně zamíchejte, přidejte rajčatový protlak a znovu promíchejte Přiveďte k varu, pak stáhněte plamen na minimum a nechte všechno dvacet minut probublávat Občas zamíchejte Nakonec přisypte slité a okapané fazole Znovu přiveďte k varu a ještě krátce povařte Jestli se vám zdá omáčka příliš hustá, přilijte trochu vody Podle potřeby dokořeňte solí a pepřem  Podávejte v kukuřičných tortillách ozdobené rajčaty a koriandremZdroj receptu a obrázku k receptu: wwwapetitonlinecz PRAKTICKÉ RADY Druh papričky Stupeň pálivosti [SHU] Jalapeño 5 000 Chipotle

Výrobce Chilli Doctor

EAN: 8595660101041

Číslo produktu: 12891