Popis
The Chilli Doctor Pasilla celé 30 g Vznikají usušením tmavě zelených papriček Chilaca Slovo "pasilla” je odvozené od španělského slova “pasa”, což doslova znamená “malá rozinka” A ačkoliv je toto chilli všechno, jenom ne malé, vzhledově i chuťově má k rozinkám blízko Sušené papričky mají tmavě hnědou až černou barvu a zvrásněný povrch V jejich sladké chuti lze, kromě podtónů kakaa a bobulovin, opravdu rozpoznat také rozinky Mají velice mírnou a příjemnou pálivost okolo 1,000 - 2,500 SHU, což z nich dělá papričku vhodnou pro každodenní vaření a pohoštění i těch, kteří pokrmy z chilli běžně nemusí Pochází údajně z mexického regionu Puebla (podobně jako Poblano papričky, ze kterých po usušení vznikají Ancho a Mulato) Využití: V Mexiku jsou spolu s Ancho a Mulato papričkami součástí tzv “svaté trojice” místní kuchyně Najdete je především v "mole" omáčce a enchiladas a v dalších mexických pokrmech, jako jsou burritos nebo quesadillas Ideálně vyniknou také v krémových omáčkách (zejména v těch podávaných k rybám), v sekané, dušeném hovězím nebo v kukuřičné polévce Klíčovou roli hrají Pasilla papričky v tradiční mexické specialitě "Taco Soup", což je hustá polévka s hovězím masem, fazolemi, chilli a kukuřicí, která se servíruje posypaná čedarem a přelitá zakysanou smetanou Přikusují se k ní tortilla chipsy Pasilla papričky váš překvapí svou skvělou chutí v kombinaci s kachním masem, fenyklem, ovocem, česnekem, medem, jehněcím, mexickým oreganem nebo houbami a mořskými plody Zkrátka na své si přijdou milovníci mírně pálivého chilli s podmanivou chutí ve slaných i sladkých jídlech  Pálivost: cca 1 000 - 2 500 SHU Složení: Pasilla chilli papričky 100% Země původu: Mexico Celé sušené tmavě zelené chilli papričky Pasilla, které mají sladší chuť

Výrobce The Chilli Doctor

EAN: 8595660101126