Popis
The Chilli Doctor Red Cayenne mash 200 ml U nás ji určitě znáte v běžně dostupné mleté podobě jako kajenský pepř Toto nesprávné označení vzniklo v minulosti špatným překladem originálního anglického názvu Cayenne pepper, kde ovšem “pepper” neznamená pepř, ale obecný název pro papričku  Ačkoliv Cayenne papričky nemají žádnou signifikantní výraznou chuť, jsou velice oblíbené pro různorodou pálivost, kterou nabízí Na světě se nachází asi 100 hybridních variant tohoto chilli Můžete narazit na mírnější Cayenne papričky, které mají okolo 30,000 SHU i na opravu pálivé dosahující až 90,000 SHU Záleží na klimatu, kde se daná paprička pěstuje Cayenne z vysoce teplých oblastí jsou více pálivé, naopak tam, kde je počasí o něco chladnější, rostou papričky chuťově jemnější Využití: Používáte do většiny jídel mletou červenou papriku (ať už sladkou nebo ostrou)? Co takhle ji vyměnit za Cayenne? Jídlu dodá stejně výraznou oranžovou barvu, kořenitou chuť, a navíc přihodí i správný říz  Cayenne papričky jsou využívány v mnoha světových kuchyních V Mexiku jsou součástí enchiladas a omáček, v čínské kuchyni běžně dochucují typické restované masové a zeleninové pánve, v Thajsku kari a v Indii chutney Všeobecně jsou potom nedílnou součástí spousty pálivých omáček, především těch, kde se jako konzervant využívá vinný ocet Co je chilli mash? Čerstvé chilli papričky se rozdrtí spolu se solí a nechají se fermentovat(kvasit) po dobu 2-6 měsíců Výtažek z kůže, semínek a dužiny společně poskytne intenzivní a bohatou chuť Občas se přidá ocet kvůli zastavení fermentace, ale jinak chilli mashe neobsahují žádné jiné látky či konzervanty Používá se na další zpracování k výrobě omáček, sals, dipů, do jídel, pokrmů a mnoho dalšího Pálivost: cca 30 000 SHU Složení: Red Cayenne chilli papričky, sůl 12%, kyselina octová 3% Země původu: Peru Tekutý mash z červených chilli papriček cayenne

Výrobce The Chilli Doctor

EAN: 8595660100075