Popis
Adveni Bezlepkový chléb Everyday s dýňovou moukou 500 g
Složení: kukuřičný škrob, bramborový škrob, čiroková mouka (10 %), tapiokový modifikovaný škrob, lněná semínka, dýňová mouka - mleté výlisky ze semen tykve (4 %), slunečnicová semínka loupaná mletá, dextróza, jedlá sůl, guarová guma (zahušťovadlo), slunečnicový lecitin (emulgátor), kmín drcený, kyselina citronová (regulátor kyselosti), kyselina askorbová (látka zlepšující mouku)
Může obsahovat stopy sezamu
Balení obsahuje:
500 g směsi na bezlepkový chléb Everyday s čirokovou a dýňovou moukou
K tomu přidáme 370 ml vlažné vody, 5 g sušeného nebo 21 g čerstvého droždí
Návod k přípravě v domácí pekárně
Před otevřením sáček protřepeme, aby se jeho obsah dobře promísil Do mísící nádoby nalijeme vlažnou vodu Přisypeme obsah balení Uprostřed směsi vytvoříme důlek, do kterého přidáme sušené nebo čerstvé droždí Pečeme na krátký program cca 2 hodiny (např 2 hodiny a 10 minut) (Není nutno péct na bezlepkový program, který je obvykle tříhodinový To je zbytečně dlouho, chléb by byl vysušený)
Návod k přípravě v klasické troubě
V míse důkladně smícháme „suché“ ingredience – směs a droždí
Přilijeme vlažnou vodu a vařečkou hněteme do hladka (cca 5 minut)
Těsto přesuneme do nádoby, ve které budeme péct, a necháme kynout v troubě předehřáté na 35–40 °C po dobu cca 45 minut
Pečeme cca 1 hodinu nejlépe takto:
Troubu předehřejeme na 250 °C, vložíme do ní vykynutý chléb a zároveň vhodíme na dno trouby kostky ledu – jeden plný hrnek (v troubě se vytvoří pára) Při teplotě 250 °C pečeme 15 minut
Pak teplotu stáhneme na 180 °C a dopékáme ještě cca 45 minut
Přibližně 10 minut před koncem pečení můžeme troubu vyvětrat – otevřít a zase zavřít
Bezlepkový chléb Everyday s dýňovou moukou, která chlebu propůjčuje nezaměnitelnou nazelenalou barvu, a dále slunečnicová a lněná semínka
Expirace: 872020
Výrobce Adveni
EAN: 8590000000857