Popis
Pastu Tahini vyrobenou z drcených sezamových semínek nejčastěji známe jako součást pokrmu hummus (spolu s cizrnou, citrónem, česnekem a chilli) nebo jako omáčku do falafelu. Sezamová pasta Tahini je bohatá na minerály jako je například fosfor, draslík, zinek, lecitin, hořčík, železo a je také jedním z nejlepších zdrojů vápníku. Obsahuje více bílkovin, než většina ořechů, vitamín E či vitamíny B1,B2,B3,B5 a B15. Pasta se často používá při dietě, protože je snadno stravitelná a obsahuje vysoké množství nenasycených tuků. V kuchyni má obrovskou škálu využití a v oblibě ji mají také vegani a vegetariáni. Maže se jako pomazánka na chleba , přidává se do marinád, omáček, dresinků do salátů apod. Po smíchání s datlovým sirupem se podává jako sladký desert nebo spolu pečivem jako svačina mezi jídly. Vynikající je v kombinaci např. s jehněčím masem. V Egyptě se automaticky přidává do většiny sendvičů a v mnoha asijských zemích je oblíbená její verze s pálivými chilli papričkami. Vyzkoušejte zdravou a lahodnou pastu Tahini i Vy! Země původu: Turecko Hmotnost: 300 g Balení: Sklo Výživové hodnoty na 100g: Energetická hodnota 2591 kJ / 627 kcal Tuky 55 g z toho nasycené mastné kyseliny 8,1 g Sacharidy 9,0 g z toho cukry.