Popis
Bambusové výhonky patří mezi nepostradatelnou součást asijské kuchyně. Bez nich si lze asijskou kuchyni opravdu jen stěží představit. Jedná se o mladé výhonky bambusu , které právě vyklíčily. Obsahují mnoho prospěšných látek. V asijské kuchyni se využívají jako přísada do salátů, k drůbežímu a hovězímu masu, do nudlových a zeleninových směsí nebo k rýž i. Hodí se také perfektně k pokrmům z ryb a mořských plodů. Složení: Bambusové výhonky (53 %), pitná voda, kyselina: kyselina citrónová Výživové hodnoty na 100g výrobku: energetická hodnota: 49 kJ / 12 kcal tuky: < 0,5 g, z toho nasycené mastné kyseliny: < 0,1 g sacharidy: 0,7 g, z toho cukry: 0,5 g bílkoviny: 1,1 g sůl: 0,01 g.