Popis
Agar Agarový prášek Agar je přírodní polysacharid s vysokou gelující schopností, který se vyrábí z červených mořských řas. Je 100 % veganský. Taky známý jako japonská želatina, kanten či E406. Tato vynikající rostlinná náhrada želatiny je průhledná, bez chuti a zápachu a zůstává tuhá i při vyšších teplotách.   Používá se jako stabilizátor a zahušťovací prostředek v mnoha výrobcích asijských kuchyní, od cukrářských a pekařských výrobků až po mražené dezerty, různá džemy, želé, pudinky apod. Umožňuje vytvářet pevné želé, které dobře drží tvar při krájení, je proto vhodný pro domácí přípravu extra vysoké vrstvy želé na dorty a zákusky. Taje při 96 °C a tuhne při 40 °C. Návod na použití: Na pevné želé použijte 2 lžičky agarového prášku na 600 ml tekutiny (anebo podle návodu). Agar nechte přibližně 15 minut nasáknout tekutinu, pak směs jemně přiveďte k varu a za stálého míchání zvolna vařte, aby se rozpustil (5 minut prášek, až 15 minut vločky). Složení: Agar Agarový prášek Výrobce: Gold Cup Země: Thajsko Hmotnost: 25 g Vegan? Ano.

Parametry

product name white agar agar powder 25g

Výrobce Gold Cup

EAN: 8856001000011