Popis
Banány v medu Ahoj, tady Alena a Josef, vaši včelaři Jsou dobré, sladké tak akorát, exotické, žluté (= na stole nepřehlédnutelné), smyslné a společně s medem naprosto dokonalé. Banány v medu jsou úsměv, který má každý rád. Jak jsme objevili banány? Jak jsme objevili banány? O spojení medu a banánů se nám doslova zdálo – a byl to veselý, krásný sen. Obě dvě potraviny máme na stole každý den, takže smíchat je dohromady se doslova nabízelo. Mňam, tohle se skutečně povedlo! Složení a konzistence ochuceného medu s banány Med s banány se skládá výhradně z medu a lyofilizovaných banánů. Neobsahuje žádné přidané stabilizátory, cukerné sirupy nebo jiné šťávy, které med naředí a zlepší roztíratelnost. Není tekutý jako běžný květový nebo lesní medovicový med, spíše se jeho konzistence podobá hustotě pastovaného medu, kterou zvyšuje i lyofilizované ovoce. Lze jej mazat na běžné pečivo s výjimkou velmi jemného pečiva jako např. neopečený toustový chléb nebo croissant. Náš tip: Nechte med s banánem při pokojové teplotě, ve které se jeho konzistence po pár hodinách (s ohledem na objemovou velikost) zlepší a med změkne. Je to malá daň z toho, že složení je prostě 100% přírodní :-) Co je to pastovaný med? Je to květový med , který uvedeme do lehce roztíratelné podoby. Pozvolným mícháním ho zbavíme přirozené krystalizace, aby nemohl úplně ztuhnout. Jenom mechanický pohyb – nic víc. Žádné zahřívání, to by med ztratil na kvalitě. Pozor! Pastovaný med je možné ztekutit. Ale děláme to opatrně, do teploty 50 °C. Při vyšší teplotě se ztekucený květový pastovaný med stane medem květovým nepastovaným, tedy čirým medem. Takový med pak zkrystalizuje do absolutního ztuhnutí. Co to znamená, když se řekne lyofilizované ovoce? Lyofilizace je postup mražení zachovávající v ovoci nutriční hodnoty, vlákninu, vitamíny a minerální látky. Zachovává se rovněž skvělé aroma a úžasná chuť. Ovoce chutná jako by bylo právě sklizené. Banány – popis a zajímavosti Banán(ovník) pochází z Asie a Oceánie. Na ostrově Nová Guinea ho lidé pěstovali už před 10 tisíci let! Co je na něm ještě zajímavého? O první banánovou plantáž se starali v Číně před 1 800 lety. Doma banány nedávejte do lednice, ať se zbytečně nekazí. Slupka banány chrání před pesticidy, navíc to je skvělý přepravní obal. Další zajímavosti o banánech se dozvíte na blogu. Výroba medu s banánem Ochucený med s banánem děláme na naší farmě Včelařství Domovina na okraji Vysočiny. Celý výrobní proces je vlastně jednoduchý: tradiční postupy, kvalitní suroviny a poctivé řemeslo. To znamená stará dobrá ruční práce, náš domácí med a žádná chemie ani všelijaké náhražky. Věděli jste, že včela medonosná se kvůli lidské činnosti stala ohroženým druhem? Její úbytek člověka přímo ohrožuje – přidejte se proto k naší snaze pomáhat včelám. Tady si přečtěte, jak na to. A jak máme banánový med nejraději? Když jím med s banány, usmívám se. Je úplně jedno, jestli si ho užívám jen tak na lžičce, na chlebu nebo třeba v mléce jako koktejl. Úsměv mě přejde, jakmile je sklenička prázdná – a tak šup, rychle načít novou! Nutriční koutek: smlsněte si – letní smoothie s medem, banánem a borůvkami. Podrobnosti o banánech v medu Výživové údaje na 100 g Energie 1 392 / 333 kcal Tuky 0 g Z toho nasycené kyseliny 0 g Sacharidy 81 g Z toho cukry 79 g Bílkoviny 0,5 g Sůl 0 g Obsahuje: květový pastovaný med (96 %), lyofilizované banány (4 %) Minimální trvanlivost: 12 měsíců od data doručení Skladování: teplota do 25 °C, vlhkost do 70 %, nedoporučujeme skladovat v lednici.

Výrobce Včelařství Domovina

EAN: 8594206400952