Popis
Teriyaki je japonská technika přípravy masa, "teri" znamená lesk a "yaki" znamená grilovat. Maso nebo ryby jsou marinovány ve speciální teriyaki omáčce, jejímiž hlavními složkami jsou sójová omáčka, mirin (nebo saké) a cukr (nebo med). Poté se maso nebo ryby grilují nebo smaží. V Japonsku se touto technikou nejčastěji připravují ryby. Marinováním v teriyaki omáčce je maso hloubkově ochuceno a zjemněno před tepelnou úpravou. Při použití teriyaki marinád n ení nutné používat žádná další ochucovadla. S ložení: voda, sójová omáčka (voda, sójové boby, pšenice , sůl, cukr, zvýrazňovač chuti: E621, konzervační látka: E211), cukr, ocet, sůl, aroma, barvivo: E150c, zvýrazňovač chuti: E621, E627, konzervační látka: E211 Výživové údaje na 100 ml výrobku Energie 529 kJ/ 126 kcal Tuky 0 g z toho nasycené mastné kyseliny 0 g Sacharidy 28 g z toho cukry 28 g Bílkoviny 3,5 g Sůl 8,3 g.