Popis
Ponzu je omáčka s citrusovým základem využívaná v japonské kuchyni. Má kyselou chuť, řídkou vodnatou konzistenci a světle žlutou barvu. Ponzu se vyrábí vařením mirinu, viného octa, uzených plátků sušeného tuňáka a mořských řas. Když tekutina vychladne odstraní se plátky tuňáka a přidá citrusovou šťávu. Použití: Ponzu se používá jako dresink na tataki (zlehka ogrilované plátky masa, či ryb), nebo se do něj namáčí nabemono. Vynikající je také jako zálivka do salátů.   Vhodná je také jako omáčka k namáčení, marinování a do polévky. Složení: voda, sójová omáčka (voda, sójové boby, pšenice , sůl) 31%, cukr, vinný ocet, citrónová šťáva 3,1 %, sůl, přírodní citrónové aroma, kvasnicový extrakt. Obsahuje alergeny: Sója, lepek. Země původu: Holandsko Balení: Sklo Objem: 250 ml Výživové hodnoty na 100g: Energetická hodnota 520/122 kj/kcal Tuky 0 g Tuky - z toho nasycené mastné kyseliny 0 g Sacharidy 23 g Sacharidy - z toho cukry 23 g Bílkoviny 3,3 g Sůl 6,6 g.

Parametry

minimální trvanlivost: 16.11.2024

Výrobce Kikkoman

EAN: 8715035520301