Popis
Květový med levandulový pastovaný Ahoj, tady Alena a Josef, vaši včelaři Jakpak se to zpívá v té slavné písni? „Ách jó, ty jsi můj, levandulový medíček levandulový“ Ano, je náš, protože pastovaný levandulový med má zajímavou barvu, chuť a konzistenci. Ochutnejte ho i vy. Jak jsme objevili levandulový med? Jak jsme objevili levanduli? Moc rádi poznáváme svět a na každé cestě ochutnáváme neznámé medy. Na levandulový med jsme narazili na toulkách po Řecku. A vážně nás nadchnul! Rozhodli jsme se proto tento med od nejlepších lokálních řeckých včelařů přivézt na naši farmu Včelařství Domovina. Pro vás jsme ho stočili a napastovali do sklenic a s láskou vám ho nabízíme. Za 100% kvalitu ručíme svým jménem. Složení a konzistence levandulového medu Květový levandulový med se skládá ze sladkých šťáv květů levandule. To znamená z pylu a z nektaru, který včely obohacují o výměšky svých žláz. Výměšky obsahují především enzymy přispívající ke štěpení cukrů. Voda tvoří asi jednu šestinu (14–19 %) obsahu medu. V našem medu nenajdete žádné přidané stabilizátory, cukerné sirupy nebo jiné ředící šťávičky. Co je to pastovaný med? Je to květový med s upravenou konzistencí. Mechanickým zpracováním ho uvedeme do lehce roztíratelné pomazánky. Pozvolným mícháním med zbavíme přirozené krystalizace, takže nemůže úplně ztuhnout. Nezahříváme ho, proto neztrácí na kvalitě. Pastovaný med lze ztekutit bez ztráty kvality ve vodní lázni o teplotě do 50 °C. Ovšem ztekucený pastovaný med se stane medem květovým nepastovaným, tedy čirým medem a takový med posléze zkrystalizuje do absolutního ztuhnutí. Naše rada: Na ztekucení pastovaného medu v mikrovlnné troubě raději zapomeňte. To se prostě nedělá. Levandulový med – popis a zajímavosti U nás se levandule objevila v 10. století díky řádovým mnichům. Postupně se stala módním doplňkem v palácích i chalupách. Věděli jste, že: lidově se jí říká dulenka, devandule, špikanard nebo špikrnát, faraón Tutanchamon měl levanduli ve své drahocenné posmrtné výbavě, se řadí do čeledi hluchavkovité, je tedy příbuzná s bazalkou, mátou či šalvějí? Další zajímavosti najdete na našem blogu. Výroba květového medu levandulového Květový levandulový med připravujeme na naší rodinné farmě Včelařství Domovina. Dovezli jsme si ho od nejlepších lokálních řeckých včelařů ve speciálních sudech a pro vás ho s láskou stáčíme a pastujeme do sklenic. Celý proces je vlastně jednoduchý: tradiční postupy, poctivé řemeslo a stará dobrá ruční práce. Žádná chemie ani všelijaké náhražky, to je náš med květový s levandulí. Věděli jste, že včela medonosná se kvůli lidské činnosti stala ohroženým druhem? Její úbytek člověka přímo ohrožuje – přidejte se proto k naší snaze pomáhat včelám. Tady si přečtěte, jak na to. A jak máme levandulový med nejraději ? S levandulovým medíkem se to v kuchyni lépe táhne. Připravte si svěží snídani v řeckém stylu s mazaným pečivem (ze kterého nestéká), jogurty, müsli a čajem. Levandulový med nesmí chybět! A co teprve na lžičce, jen tak, na mlsání. Zprava, zleva, levandule. Rady do kuchyně: jak s  medem vykouzlit skvělé pochoutky. Obsahuje: levandulový med (100 %) Minimální trvanlivost: 12 měsíců od data doručení Skladování: teplota do 25 °C, vlhkost do 70 %.

Výrobce Včelařství Domovina

EAN: 8594206402420