Popis
Květový med pastovaný Ahoj, tady Alena a Josef, vaši včelaři Luční med, sladké pokušení a sladká rozkoš, je nabitý přírodou. Báječné vypadá, ještě lépe chutná, vyzná se v kuchyni, posiluje tělo i duši. Nekrystalizuje a nestéká z pečiva! Náš skvělý květový med vás rozzzzáří. A je to nejpopulárnější med mezi maminkami a jejich ratolestmi. Jásejte, protože vaše roztomilá ratolest si už nic neumaže od stékajícího medu! Květový pastovaný med prostě nestéká z pečiva. Nestéká dokonce ani směrem nahoru, ba ani dolů, doleva nebo doprava. Je to med, který z chleba neuteče ani před těmi nejhbitějšími dětskými prstíky. Za to vám ručím. Jak jsme objevili květový med? Kde se vzala naše láska k medu a ke včelám? Sladký medíček mlsáme snad od nepaměti. Já, jak vidím med, tak bych ho hned sněd´. Takže, když jsme si před lety přivezli od známého z jižní Moravy první včelstvo, bylo o naší životní náplni rozhodnuto. Včely a poctivý domácí med se nám staly osudem. Složení a konzistence medu Květový med se skládá ze sladkých šťáv různých druhů rostlin. To znamená z pylu a z nektaru, který včely obohacují o výměšky svých žláz. Výměšky obsahují především enzymy přispívající ke štěpení cukrů. Voda tvoří asi jednu šestinu (14–19 %) obsahu medu. V našem medu nenajdete žádné přidané stabilizátory, cukerné sirupy nebo jiné ředící šťávičky. Co je to pastovaný med? Je to květový med s upravenou konzistencí. Mechanickým zpracováním ho uvedeme do lehce roztíratelné pomazánky. Pozvolným mícháním med zbavíme přirozené krystalizace, takže nemůže úplně ztuhnout. Nezahříváme ho, proto neztrácí na kvalitě. Pastovaný med lze ztekutit bez ztráty kvality ve vodní lázni o teplotě do 50 °C. Ovšem ztekucený pastovaný med se stane medem květovým nepastovaným, tedy čirým medem a takový med posléze zkrystalizuje do absolutního ztuhnutí. Naše rada: Na ztekucení pastovaného medu v mikrovlnné troubě raději zapomeňte. To se prostě nedělá. Med – popis a zajímavosti Med květový má každý rád. Jestlipak ale každý ví, že: odborně se označuje jako polyflórní med (vícedruhový – včely ho sbírají z více druhů rostlin), kvůli jednomu kilogramu medu musí včely navštívit okolo 4 milionů květin , Česká republika patří k největším výrobcům medu v Evropě. Další zajímavosti najdete na našem blogu. Výroba lučního medu květového Pastovaný luční med je klasika. Je to med z nektaru a pylu rostlin, proto se nazývá medem květovým. Od včel ho získáváme koncem května, je to první med. Stáčíme ho a pastujeme na naší včelařské farmě na okraji Vysočiny. Celý výrobní proces je vlastně jednoduchý: tradiční postupy, kvalitní suroviny a poctivé řemeslo. To znamená stará dobrá ruční práce a žádná chemie ani všelijaké náhražky. Věděli jste, že včela medonosná se kvůli lidské činnosti stala ohroženým druhem? Její úbytek člověka přímo ohrožuje – přidejte se proto k naší snaze pomáhat včelám. Tady si přečtěte, jak na to. A jak máme med nejraději ? Jemná chuť a pastovitá konzistence pastovaného medu je jako dělaná k namazání na pečivo. Proto ho jíme na voňavém chlebíku s máslem, vánočce či křupavém rohlíku. To je snídaně, která jen tak neomrzí. Je vhodný pro všechny věkové skupiny. Rady do kuchyně: jak s  pastovaným medem vykouzlit skvělé pochoutky. Výživové údaje na 100 g Energie 1 390 / 332 kcal Tuky 0 g Z toho nasycené kyseliny 0 g Sacharidy 82 g Z toho cukry 80 g Bílkoviny 0,3 g Sůl 0 g   Obsahuje: květový med (100 %) Minimální trvanlivost: 12 měsíců od data doručení Skladování: teplota do 25 °C, vlhkost do 70 %.

Výrobce Včelařství Domovina

EAN: 8594206400082