Popis
Med s perníčkovým kořením Ahoj, tady Alena a Josef, vaši včelaři Dlouho, předlouho jsme zkoušeli umíchat tu nejlepší směs perníčkového koření v medu. A takhle to dopadlo: „ Jenom jednu skleničku s medem zblajznem´ perníčku. Ale než bys řekl med, zbodli jsme jich nejmíň pět. “ Povedlo se! Přesvědčte se sami a smlsněte si také. Jak jsme objevili perníček? Jako děti jsme ho rády loupaly bábě a dědkovi z chaloupky. I jako dospělí se rádi perem perníkem. A sami pro vás mícháme perníkové koření do našeho domácího medíku. Je to sladké, voňavé, plné pohody, hmm… Med s perníkem se skládá výhradně z medu a perníčkového koření vlastní výroby. Neobsahuje žádné přidané stabilizátory, cukerné sirupy nebo jiné šťávy, které med naředí a zlepší roztíratelnost. Není tekutý jako běžný květový nebo lesní medovicový med, spíše se jeho konzistence podobá hustotě pastovaného medu, kterou zvyšuje i koření. Lze jej mazat na běžné pečivo s výjimkou velmi jemného pečiva jako např. neopečený toustový chléb nebo croissant. Náš tip: nechte med s perníčky v pokojové teplotě , ve které se jeho konzistence po pár hodinách (s ohledem na objemovou velikost) zlepší a med změkne. Je to malá daň z toho, že složení je prostě 100% přírodní :-) Co je to pastovaný med? Je to květový med , který uvedeme do lehce roztíratelné podoby. Pozvolným mícháním ho zbavíme přirozené krystalizace, aby nemohl úplně ztuhnout. Jenom mechanický pohyb – nic víc. Žádné zahřívání, to by med ztratil na kvalitě. Pozor! Pastovaný med je možné ztekutit. Ale děláme to opatrně, do teploty 50 °C. Při vyšší teplotě se ztekucený květový pastovaný med stane medem květovým nepastovaným, tedy čirým medem. Takový med pak zkrystalizuje do absolutního ztuhnutí. Květový med – popis a zajímavosti Med květový má každý rád. Jestlipak ale každý ví, že: odborně se označuje jako polyflórní med (vícedruhový – včely ho sbírají z více druhů rostlin), kvůli jednomu kilogramu medu musí včely navštívit okolo 4 milionů květin , Česká republika patří k největším výrobcům medu v Evropě. Další zajímavosti najdete na našem blogu. Výroba perníku v medu Ochucený med s perníkovým kořením děláme na naší farmě Včelařství Domovina na okraji Vysočiny. Celý výrobní proces je vlastně jednoduchý: tradiční postupy, kvalitní suroviny a poctivé řemeslo. To znamená stará dobrá ruční práce, náš domácí med a žádná chemie ani všelijaké náhražky. Věděli jste, že včela medonosná se kvůli lidské činnosti stala ohroženým druhem? Její úbytek člověka přímo ohrožuje – přidejte se proto k naší snaze pomáhat včelám. Tady si přečtěte, jak na to. A jak máme perníčkový med nejraději ? Perný den či jiné peripetie? Náš perníček v medu pohladí vaše nervy. A vůbec, pochutná si na něm celá rodina. Využijete ho denně, můžete ho namazat na pečivo, přidat do pokrmů, především do dezertů (zmrzlinové poháry, palačinky, pudink). Hodí se do koláčů se švestkami a hruškami i k pokrmům s oříšky. Lze ho rozmíchat s jogurtem, v koktejlu, ve smoothie nebo si ho dopřát jenom tak pro radost, na lžičku. Náš tip: zkuste klasiku trochu jinak, perník s čokoládou a višňovým medem. Podrobnosti o perníčku s medem    Výživové údaje na 100 g Energie 1 388 / 332 kcal Tuky 0,2 g Z toho nasycené kyseliny 0 g Sacharidy 81 g Z toho cukry 78 g Bílkoviny 0,4 g Sůl 0 g Obsahuje: květový pastovaný med (98 %), perníčkové koření (2 %) Minimální trvanlivost: 12 měsíců od data doručení Skladování: teplota do 25 °C, vlhkost do 70 %, nedoporučujeme skladovat v lednici.

Výrobce Včelařství Domovina

EAN: 8594206400679