Popis
Med se skořicí a kakaem Ahoj, tady Alena a Josef, vaši včelaři Skočte po skořicovém medu s kakaem. Voní opojně, chutná sladce a jeho ozvěna na jazyku zní jako rajská hudba. „ Med, skořice a prášek z kakalíčka, pro Alenku, pro Pepíčka… “ Pro kohokoliv, kdo rád mlsá. Jak jsme objevili kakao, skořici a med? Vůně skořice mi vždycky připomene babiččin štrůdl. A kakao? Tak rádi jsme ho pili jako děti. Takže – skořici, nebo kakao? Pokud se neumíte rozhodnout jako my, uložili jsme naše dvě oblíbené příchutě pod jedno víčko. Tady to máte. A třeba vás také odnesou zpět do dětství. Doporučujeme všem čokomlsounům a snílkům. Složení a konzistence skořice v medu Med skořicový s kakaem se skládá výhradně z medu, kakaového prášku a mleté skořice. Neobsahuje žádné přidané stabilizátory, cukerné sirupy nebo jiné šťávy, které med naředí a zlepší roztíratelnost. Není tekutý jako běžný květový nebo lesní medovicový med, spíše se jeho konzistence podobá hustotě pastovaného medu, kterou zvyšuje i mletá skořice a kakaový prášek. Lze jej mazat na běžné pečivo s výjimkou velmi jemného pečiva jako např. neopečený toustový chléb nebo croissant. Náš tip: nechte med s kakaem a skořicí v pokojové teplotě , ve které se jeho konzistence po pár hodinách (s ohledem na objemovou velikost) zlepší a med změkne. Je to malá daň z toho, že složení je prostě 100% přírodní :-) Co je to pastovaný med? Je to květový med , který uvedeme do lehce roztíratelné podoby. Pozvolným mícháním ho zbavíme přirozené krystalizace, aby nemohl úplně ztuhnout. Jenom mechanický pohyb – nic víc. Žádné zahřívání, to by med ztratil na kvalitě. Pozor! Pastovaný med je možné ztekutit. Ale děláme to opatrně, do teploty 50 °C. Při vyšší teplotě se ztekucený květový pastovaný med stane medem květovým nepastovaným, tedy čirým medem. Takový med pak zkrystalizuje do absolutního ztuhnutí. Skořice – popis a zajímavosti Koření skořice se získává z kůry stromu, který patří do čeledi vavřínovité. Skořicovník čínský pochází z Barmy, skořicovník ceylonský má původ na Srí Lance. Dnes se pěstuje v tropech Afriky, Asie i Ameriky. Nejvíce skořice se vyrobí v Indonésii, Brazílii, na Madagaskaru či Seychelách. Skořici v léčitelství úspěšně používali už staří Číňané, Egypťané a Řekové. Za její rozšíření do celého světa můžou Portugalci a Holanďané. Samotné koření vzniká drcením voňavé kůry skořicovníku. Další zajímavosti najdete na našem blogu. Kakao – popis a zajímavosti Kakao se vyrábí z kakaových bobů. Jejich hlavní složkou je alkaloid theobromin a dále: minerály (např. draslík, fosfor, hořčík, vápník, zinek, železo), antioxidanty (flavonoly), anandamid a kofein, zdravé tuky. Pravé, kvalitní kakao posiluje lidské tělo a může: povzbuzovat srdeční činnost, snižovat vysoký krevní tlak a zvyšovat průtok krve, ovlivňovat pozitivně mozek, navozovat pocity štěstí a zlepšovat paměť, uvolňovat napětí v unavených svalech, přispívat k růstu vlasů a nehtů, zvyšovat milostnou touhu, pomáhat při nachlazení, dostávat tělo do formy, zvětšovat chuť k jídlu, platit na astma. Výroba medu kakaového se skořicí Ochucený kakaový med se skořicí děláme na naší farmě Včelařství Domovina na okraji Vysočiny. Celý výrobní proces je vlastně jednoduchý: tradiční postupy, kvalitní suroviny a poctivé řemeslo. Začíná to stáčením medu a končí mícháním se skořicí a kakaem. To znamená stará dobrá ruční práce, náš domácí med a žádná chemie ani všelijaké náhražky. Věděli jste, že včela medonosná se kvůli lidské činnosti stala ohroženým druhem? Její úbytek člověka přímo ohrožuje – přidejte se proto k naší snaze pomáhat včelám. Tady si přečtěte, jak na to. A jak máme skořici s kakaem v medu nejraději? Na našem medu se skořicí a kakaem si pochutná celá rodina. Využijete ho každý den, můžete ho přidat do pokrmů a především do dezertů (jablečný závin, skořicové hvězdičky, zmrzlinové poháry, palačinky, pudink). Nejlepší je na krupicové kaši s rozpuštěným máslem. Úžasný je ke snídani na rozpečených toustech, na bílém nebo celozrnném pečivu, ke sladkému loupáku a také ke kynutému pečivu jako vánočka a mazanec – mňam, to je hned o něčem jiném. Lze ho rozmíchat s jogurtem, v koktejlu, v horkém nápoji, ve smoothie nebo si ho dopřát jenom tak pro radost. Náš tip: oslaďte si život kynutými skořicovými šneky. Podrobnosti o skořicovém medu s kakaem         Výživové údaje na 100 g Energie 1 392 / 332 kcal Tuky 0,7 g Z toho nasycené kyseliny 0,4 g Sacharidy 79 g Z toho cukry 76 g Bílkoviny 1 g Sůl 0,01 g Obsahuje: květový pastovaný med (95 %), nealkalizovaný kakaový prášek (3 %), mletá skořice (2 %) Minimální trvanlivost: 12 měsíců od data doručení Skladování: teplota do 25 °C, vlhkost do 70 %, nedoporučujeme skladovat v lednici.

Výrobce Včelařství Domovina

EAN: 8594206400464