Popis
Med s kakaovými boby Ahoj, tady Alena a Josef, vaši včelaři Kakaové boby v medu nad zlato: „ Moje milá z Eldoráda mlsala by poklad Inků ráda. Snad, že budu já ten, kdo by přinesl jí v medu kakaové boby. “ Kdepak, já to nepopletl. Dnes se sice kakaovník pěstuje hlavně v Africe, ale pochází z kraje, na který shlíží hrdý Popocatepetl. Jak jsme objevili kakaové boby a med? Kdo by jako dítě nebumbal kakalíčko. Také nám chutnalo. Alen není kakao jako kakao. Časem jsme se rozhodli jít přímo ke zdroji a narazili jsme na tajemství samotného Quetzalcoatla. Aztéckého boha, který lidem přinesl kakaové boby. Tak jsme se inspirovali a umíchali s nimi skvělý ochucený med. Složení a konzistence kakaových bobů v medu Med s kakaovými boby se skládá výhradně z medu a drcených BIO FAIRTRADE kakaových bobů. Neobsahuje žádné přidané stabilizátory, cukerné sirupy nebo jiné šťávy, které med naředí a zlepší roztíratelnost. Není tekutý jako běžný květový nebo lesní medovicový med, spíše se jeho konzistence podobá hustotě pastovaného medu. Lze jej mazat na běžné pečivo s výjimkou velmi jemného pečiva jako např. neopečený toustový chléb nebo croissant. Náš tip: nechte med s kakaovými boby v pokojové teplotě , ve které se jeho konzistence po pár hodinách (s ohledem na objemovou velikost) zlepší a med změkne. Je to malá daň z toho, že složení je prostě 100% přírodní :-) Co je to pastovaný med? Je to květový med , který uvedeme do lehce roztíratelné podoby. Pozvolným mícháním ho zbavíme přirozené krystalizace, aby nemohl úplně ztuhnout. Jenom mechanický pohyb – nic víc. Žádné zahřívání, to by med ztratil na kvalitě. Pozor! Pastovaný med je možné ztekutit. Ale děláme to opatrně, do teploty 50 °C. Při vyšší teplotě se ztekucený květový pastovaný med stane medem květovým nepastovaným, tedy čirým medem. Takový med pak zkrystalizuje do absolutního ztuhnutí. Kakaové boby – popis a zajímavosti Kakaové boby jsou semena plodu ze stromu kakaovník pravý (latinsky Theobroma – česky doslova „potrava bohů“). Největší plocha kakaovníkových plantáží se dnes rozkládá v Pobřeží slonoviny (třetina světové produkce) a dále především v Ghaně, Kamerunu a Nigérii. Původní indiánské výrazy pro kakao a čokoládu jsou „cacauatl“, „kakaw“ či „chocol’ha“. Conquistadora Cortéze uctili Aztékové lahodnou čokoládou ve zlatém poháru. Nadrceným a upraženým kakaovým bobům se říká nibsy. Další zajímavosti najdete na našem blogu. Výroba kakaových bobů v medu Ochucený med s kakaovými boby děláme na naší farmě Včelařství Domovina na okraji Vysočiny. Celý výrobní proces je vlastně jednoduchý: tradiční postupy, kvalitní suroviny a poctivé řemeslo. To znamená stará dobrá ruční práce, náš domácí med a žádná chemie ani všelijaké náhražky. Věděli jste, že včela medonosná se kvůli lidské činnosti stala ohroženým druhem? Její úbytek člověka přímo ohrožuje – přidejte se proto k naší snaze pomáhat včelám. Tady si přečtěte, jak na to. A jak máme med s kakaovými boby nejraději ? Hop, hop honem sem s kakaovým bobem! V medu ho mlsáme na chuť na lžičce, hořká se sladkou se skvěle doplňují. Vy si na kakaových bobech v medu pochutnáte s celou rodinou. Využijete je každý den, můžete je namazat na pečivo, přidat do pokrmů, osladit s nimi dezerty nebo ovesnou kaši. Lze je rozmíchat s jogurtem, v koktejlu, ve smoothie nebo si je dopřát jenom tak pro radost. Náš tip: oříškové sušenky s kakaovými boby v medu , co vy na to? Podrobnosti o medu s kakaovými boby Výživové údaje na 100 g Energie 1 454 / 347 kcal Tuky 3,1 g Z toho nasycené kyseliny 1,8 g Sacharidy 77 g Z toho cukry 75 g Bílkoviny 1 g Sůl 0,01 g Obsahuje: květový pastovaný med (94 %), kakaové boby BIO (6 %) Minimální trvanlivost: 12 měsíců od data doručení Skladování: teplota do 25 °C, vlhkost do 70 %, nedoporučujeme skladovat v lednici.

Výrobce Včelařství Domovina

EAN: 8594206401638