Popis
Maliny v medu 380 g Ahoj, tady Alena a Josef, vaši včelaři Malina v medu je mana, která stojí za hřích. Ať jste Adam, nebo Eva, neodoláte. Jak jsme objevili maliny? Nebylo léto u naší babičky, abychom nejedli maliny ze zahrádky. Malinová marmeláda nebo malinová šťáva, ach. Další naše oblíbené letní ovoce, které si v pastovaném medu užíváme celý rok. A nikdy se ho nenabažíme dost. Vzpomínky na dětství po lžičkách. Složení a konzistence ochuceného medu s malinami Med s malinami se skládá výhradně z medu a lyofilizovaných malin. Neobsahuje žádné přidané stabilizátory, cukerné sirupy nebo jiné šťávy, které med naředí a zlepší roztíratelnost. Není tekutý jako běžný květový nebo lesní medovicový med, spíše se jeho konzistence podobá hustotě pastovaného medu, kterou zvyšuje i lyofilizované ovoce. Lze jej mazat na běžné pečivo s výjimkou velmi jemného pečiva jako např. neopečený toustový chléb nebo croissant. Náš tip: Nechte med s malinami při pokojové teplotě, ve které se jeho konzistence po pár hodinách (s ohledem na objemovou velikost) zlepší a med změkne. Je to malá daň z toho, že složení je prostě 100% přírodní :-) Co je to pastovaný med? Je to květový med , který uvedeme do lehce roztíratelné podoby. Pozvolným mícháním ho zbavíme přirozené krystalizace, aby nemohl úplně ztuhnout. Jenom mechanický pohyb – nic víc. Žádné zahřívání, to by med ztratil na kvalitě. Pozor! Pastovaný med je možné ztekutit. Ale děláme to opatrně, do teploty 50 °C. Při vyšší teplotě se ztekucený květový pastovaný med stane medem květovým nepastovaným, tedy čirým medem. Takový med pak zkrystalizuje do absolutního ztuhnutí. Co to znamená, když se řekne lyofilizované ovoce? Lyofilizace je postup mražení zachovávající v ovoci nutriční hodnoty, vlákninu, vitamíny a minerální látky. Zachovává se rovněž skvělé aroma a úžasná chuť. Ovoce chutná jako by bylo právě sklizené. Malina – popis a zajímavosti Mazaná marmeláda z mačkaných malin, to je mazec. A co teprve maliny v medu! Maliny (odborně ostružiník maliník, latinsky Rubus idaeus) rostou na celém území České republiky a sbírat je nás prostě baví! Nejvíce malin za rok na světě vypěstují v Rusku, Mexiku, Polsku, Srbsku a USA. Pomáhají s léčbou cukrovky, rakoviny a oběhového systému. Další zajímavosti o malinách se dozvíte na blogu. Výroba medu s malinou Ochucený med s malinou děláme na naší farmě Včelařství Domovina na okraji Vysočiny. Celý výrobní proces je vlastně jednoduchý: tradiční postupy, kvalitní suroviny a poctivé řemeslo. To znamená stará dobrá ruční práce, náš domácí med a žádná chemie ani všelijaké náhražky. Věděli jste, že včela medonosná se kvůli lidské činnosti stala ohroženým druhem? Její úbytek člověka přímo ohrožuje – přidejte se proto k naší snaze pomáhat včelám. Tady si přečtěte, jak na to. A jak máme malinový med nejraději? Už jako malí jsme maliny zbožňovali. A máme je rádi i teď. Já se přiznávám, když otevřu skleničku medu s malinami, chodím stále a stále ujídat. Dokud ji zkrátka celou nesním. Božskou chuť něco přinést má-li nám, pak děkujeme malinám. V medu :-) Nutriční koutek: pochutnejte si na ovesno-jogurtové skleničce s malinovým medem. Podrobnosti o medu s malinami Výživové údaje na 100 g Energie 1 379 / 329 kcal Tuky 0,1 g Z toho nasycené kyseliny 0 g Sacharidy 80 g Z toho cukry 78 g Bílkoviny 0,7 g Sůl 0 g   Obsahuje: květový pastovaný med (96 %), lyofilizované maliny (4 %) Minimální trvanlivost: 12 měsíců od data doručení Skladování: teplota do 25 °C, vlhkost do 70 %, nedoporučujeme skladovat v lednici.

Výrobce Včelařství Domovina

EAN: 8594206400501