Popis
Med s černým rybízem 75 g Ahoj, tady Alena a Josef, vaši včelaři „ Žáku“, říká učitel, „med a rybíz denně ty bys hojně mlsat měl! “ A má pravdu. Rybízový med je totiž chutný, zdravý – ideální svačinka. Jak jsme objevili černý rybíz? Na zahrádce ho bylo vždycky dost. Stačilo otevřít pusu, natrhat plnou hrst a ham! to si dám. Šťavnatý, plný vitamínů. Ale co s tou trpkou kyselostí? Teď už to víme. Skvěle se hodí do slaďounkého medíku! Složení a konzistence medu rybízového Med s černým rybízem se skládá výhradně z medu a sušeného rybízu. Není tekutý jako běžný květový nebo lesní medovicový med. Jeho hustotu zvyšuje lyofilizovaný rybíz a podobá se spíše pastovanému medu. Neobsahuje totiž žádné přidané stabilizátory, cukerné sirupy nebo jiné ředící šťávičky. Snadno ho namažete na běžné pečivo s výjimkou velmi jemného pečiva jako např. neopečený toustový chléb nebo croissant. Náš tip: Nechte rybízový med při pokojové teplotě. Jeho konzistence se po pár hodinách (s ohledem na objemovou velikost) zlepší a med změkne. Je to malá daň z toho, že složení je prostě 100% přírodní :-) Co je to pastovaný med? Je to květový med , který uvedeme do lehce roztíratelné podoby. Pozvolným mícháním ho zbavíme přirozené krystalizace, aby nemohl úplně ztuhnout. Jenom mechanický pohyb – nic víc. Žádné zahřívání, to by med ztratil na kvalitě. Pozor! Pastovaný med je možné ztekutit. Ale děláme to opatrně, do teploty 50 °C. Při vyšší teplotě se ztekucený květový pastovaný med se stane medem květovým nepastovaným, tedy čirým medem. Takový med pak zkrystalizuje do absolutního ztuhnutí. Co to znamená, když se řekne lyofilizované ovoce? Lyofilizace je postup mražení zachovávající v ovoci nutriční hodnoty, vlákninu, vitamíny a minerální látky. Zachovává se rovněž skvělé aroma a úžasná chuť. Ovoce chutná, jako by bylo právě sklizené. Černý rybíz – popis a zajímavosti Rybíz černý (Ribes nigrum) je opadavý keř, který dorůstá do výšky až 150 cm. Roste na celém území České republiky, kromě horských oblastí. A vlastně se ani neví, odkud přesně pochází. Obsahuje až několikrát více vitamínu C než většina ostatního ovoce včetně citronu. Kvůli rozsáhlému vlivu na lidské tělo ho řadíme mezi tzv. superpotraviny. Další zajímavosti o rybízu najdete na našem blogu. Výroba rybízu v medu Ochucený med s rybízem děláme na naší farmě Včelařství Domovina na okraji Vysočiny. Celý výrobní proces je vlastně jednoduchý: tradiční postupy, kvalitní suroviny a poctivé řemeslo. To znamená stará dobrá ruční práce, náš domácí med a žádná chemie ani všelijaké náhražky. Věděli jste, že včela medonosná se kvůli lidské činnosti stala ohroženým druhem? Její úbytek člověka přímo ohrožuje – přidejte se proto k naší snaze pomáhat včelám. Tady si přečtěte, jak na to. A jak máme černý rybíz v medu nejraději? Náš med s rybízem , ryzí zdroj vitamínů, využijete během celého roku. Když je krize, rybízový med pomůže. V čaji chutná stejně dobře jako na toustu. Na teplých palačinkách nebo vdolcích se rozpustí a chutná nepopsatelně dobře. Můžete ho namazat na pečivo, přidat do pokrmů a ovocných salátů nebo mlsat jen tak pro radost. Lze ho rozmíchat s jogurtem, v koktejlu, čaji, smoothie i horkém mléku. Velký úspěch s ním uděláte při zdobení dezertů (zmrzlinové poháry, pudinky). Nutriční koutek: vyzkoušejte celou řadu receptů jako granola , nudle či vafle. Podrobnosti o medu rybízovém Výživové údaje na 100 g Energie 1 394 / 333 kcal Tuky 0,1 g Z toho nasycené kyseliny 0 g Sacharidy 81 g Z toho cukry 79 g Bílkoviny 0,5 g Sůl 0 g Obsahuje: květový pastovaný med (96 %), lyofilizovaný černý rybíz (4 %) Minimální trvanlivost: 12 měsíců od data doručení Skladování: teplota do 25 °C, vlhkost do 70 %, nedoporučujeme skladovat v lednici.

Výrobce Včelařství Domovina

EAN: 8594206400587