Popis
Med s rakytníkem Ahoj, tady Alena a Josef, vaši včelaři Superpotravina rakytník, to je raketa: „ Hodně zdraví, spoustu síly, chutě najde každý v mžiku v superskvělém rakytníku. Ještě jste ho nezkusili? “ Tak se nenechte přemlouvat a ochutnejte náš skvělý rakytníkový med. Jak jsme objevili rakytník? Doma na zahradě nám roste už léta. Často jsme s ním zkoušeli vybrané pochoutky a taky jsme přemýšleli, jak by asi chutnal v medu. A víte co? Kombinace kyselých podzimních plodů zamíchaných do sladkého květového pastovaného medu nás dostala. Med s rakytníkem se skládá výhradně z medu a mletého rakytníku. Neobsahuje žádné přidané stabilizátory, cukerné sirupy nebo jiné šťávy, které med naředí a zlepší roztíratelnost. Není tekutý jako běžný květový nebo lesní medovicový med, spíše se jeho konzistence podobá hustotě pastovaného medu, kterou zvyšuje i koření. Lze jej mazat na běžné pečivo s výjimkou velmi jemného pečiva jako např. neopečený toustový chléb nebo croissant. Náš tip: nechte med s rakytníkem v pokojové teplotě , ve které se jeho konzistence po pár hodinách (s ohledem na objemovou velikost) zlepší a med změkne. Je to malá daň z toho, že složení je prostě 100% přírodní :-) Co je to pastovaný med? Je to květový med , který uvedeme do lehce roztíratelné podoby. Pozvolným mícháním ho zbavíme přirozené krystalizace, aby nemohl úplně ztuhnout. Jenom mechanický pohyb – nic víc. Žádné zahřívání, to by med ztratil na kvalitě. Pozor! Pastovaný med je možné ztekutit. Ale děláme to opatrně, do teploty 50 °C. Při vyšší teplotě se ztekucený květový pastovaný med stane medem květovým nepastovaným, tedy čirým medem. Takový med pak zkrystalizuje do absolutního ztuhnutí. Květový med – popis a zajímavosti Med květový má každý rád. Jestlipak ale každý ví, že: odborně se označuje jako polyflórní med (vícedruhový – včely ho sbírají z více druhů rostlin), kvůli jednomu kilogramu medu musí včely navštívit okolo 4 milionů květin , Česká republika patří k největším výrobcům medu v Evropě. Další zajímavosti najdete na našem blogu. Výroba rakytníku v medu Ochucený med s rakytníkem děláme na naší farmě Včelařství Domovina na okraji Vysočiny. Celý výrobní proces je vlastně jednoduchý: tradiční postupy, kvalitní suroviny a poctivé řemeslo. To znamená stará dobrá ruční práce, náš domácí med a žádná chemie ani všelijaké náhražky. Věděli jste, že včela medonosná se kvůli lidské činnosti stala ohroženým druhem? Její úbytek člověka přímo ohrožuje – přidejte se proto k naší snaze pomáhat včelám. Tady si přečtěte, jak na to. A jak máme rakytníkový med nejraději ? Na našem medu s rakytníkem si pochutná celá rodina. Využijete ho každý den, čaj nebo horký nápoj z rakytníku, to je základ. Můžete ho namazat na pečivo a přidat do pokrmů, především do koláčů a dezertů (zmrzlinové poháry, palačinky, pudink). Lze ho rozmíchat s jogurtem, v koktejlu, ve smoothie nebo si ho dopřát jenom tak pro radost, na lžičku. Náš tip: připravte si lahodný a zdravý rakytníkový nápoj, který zahřeje na těle i na duši. Podrobnosti o rakytníku s medem  Výživové údaje na 100 g Energie 1 416 / 338 kcal Tuky 1 g Z toho nasycené kyseliny 0,2 g Sacharidy 79 g Z toho cukry 77 g Bílkoviny 0,8 g Sůl 0 g Obsahuje: květový pastovaný med (96 %), mletý rakytník (4 %) Minimální trvanlivost: 12 měsíců od data doručení Skladování: teplota do 25 °C, vlhkost do 70 %, nedoporučujeme skladovat v lednici.

Výrobce Včelařství Domovina

EAN: 8594206400402