Popis
Květový med dubový Ahoj, tady Alena a Josef, vaši včelaři Sí, sí, notuje si Španěl: „ Ať je září nebo duben, milujeme medík s dubem. Celý den ho mlsat budem, na kraj světa za ním pudem. “ Sí, sí, říkáme i my, protože medovicový dubový med je fakt senzační. Poznejte to také vy. Jak jsme objevili dubový med? Jak jsme objevili dub? Moc rádi se touláme po světě a každé putování se snažíme osladit ochutnávkou nových medů. Dubový med jsme poprvé mlsali na vandru po jihu Španělska. Hola amigo, to byla dubrůtka! Rozhodli jsme se proto tento med od nejlepších lokálních španělských včelařů dovézt na naši farmu Včelařství Domovina. Pro vás jsme ho stočili do sklenic a s láskou vám ho nabízíme. Za 100% kvalitu ručíme svým jménem. Složení a konzistence dubového medu Medovicový dubový med se skládá ze sladkých šťáv květů dubu. To znamená z pylu a z nektaru, který včely obohacují o výměšky svých žláz. Výměšky obsahují především enzymy přispívající ke štěpení cukrů. Voda tvoří asi jednu šestinu (14–19 %) obsahu medu. V našem medu nenajdete žádné přidané stabilizátory, cukerné sirupy nebo jiné ředící šťávičky. Co je to krystalizace? Krystalizace medu se objevuje zpravidla do pár dnů či týdnů. Jedná se o přirozený fyzikální proces a známku jeho pravosti a kvality. Začíná mírným zakalováním a postupně přechází do neprůhledné konzistence, připomíná pastu nebo zcela tuhne. Krystalky ve ztuhlém medu jsou podobné těm cukrovým řepným, proto se tento jev lidově nazývá zcukernatěním. Žádný cukr ovšem v medu nevzniká. Náš tip: Tuhý med snadno nazpět ztekutíte bez ztráty kvality. Nejsnazším způsobem je vodní lázeň o teplotě do 50 °C. Vhodným prostředkem je i horkovzdušná trouba či úplně obyčejný radiátor. A mikrovlnná trouba? Ale no tak… Dubový med – popis a zajímavosti Rod dub (latinsky Quercus, čeleď bukovité) existuje na Zemi více než 55 milionů let. A zahrnuje asi 450 druhů. Nejmohutnější a nejstarší dub u nás roste v Náměšti nad Oslavou už přes 1 000 let. V dubových sudech zraje whisky a víno (takový se označuje barik). Za věk dubu („Age of Oak“) se v Anglii považuje 16. století. Další zajímavosti najdete na našem blogu. Výroba medovicového medu dubového Medovicový dubový med připravujeme na naší rodinné farmě Včelařství Domovina. Dovezli jsme si ho od nejlepších lokálních španělských včelařů ve speciálních sudech a pro vás ho s láskou stáčíme do sklenic. Celý proces je vlastně jednoduchý: tradiční postupy, poctivé řemeslo a stará dobrá ruční práce. Žádná chemie ani všelijaké náhražky, to je náš med s dubem. Věděli jste, že včela medonosná se kvůli lidské činnosti stala ohroženým druhem? Její úbytek člověka přímo ohrožuje – přidejte se proto k naší snaze pomáhat včelám. Tady si přečtěte, jak na to. A jak máme dubový med nejraději ? Když dobré jídlo, tak šup tam dub. S dubovým medíkem si pochutnáte na eňo ňuno snídani ve španělském stylu – mazané pečivo, jogurt, müsli a čajík. A dub k tomu! Ó, a jaký je jen tak samotný na lžičce… pějme ódu na dub! Rady do kuchyně: jak s  medem vykouzlit skvělé pochoutky.   Obsahuje: dubový med (100 %) Minimální trvanlivost: 12 měsíců od data doručení Skladování: teplota do 25 °C, vlhkost do 70 %.

Výrobce Včelařství Domovina

EAN: 8594206402499