Popis
Zázvor v medu 400 g Ahoj, tady Alena a Josef, vaši včelaři Med a zázvor, to je dvojka. Původem dál než za sedmero horami a sedmero řekami, u nás už je ale zázvor doma. Zabydlel se v našem medu. Jak jsme objevili zázvor? „ Běží liška k Táboru, nese pytel zázvoru. Včelař za ní chvátá hned, se zázvorem míchat med. “ Za zázvorem šli bychom zkrátka světa kraj. A med se zázvorem jsme si zamilovali. Už nemusíme nic okrajovat ani strouhat, stačí nabrat na lžičku a přidat do oblíbeného čaje. Snadné a dobré. Med se zázvorem se skládá výhradně z medu a mletého zázvoru. Neobsahuje žádné přidané stabilizátory, cukerné sirupy nebo jiné šťávy, které med naředí a zlepší roztíratelnost. Není tekutý jako běžný květový nebo lesní medovicový med, spíše se jeho konzistence podobá hustotě pastovaného medu, kterou zvyšuje i lyofilizované ovoce. Lze jej mazat na běžné pečivo s výjimkou velmi jemného pečiva jako např. neopečený toustový chléb nebo croissant. Náš tip: nechte med se zázvorem v pokojové teplotě , ve které se jeho konzistence po pár hodinách (s ohledem na objemovou velikost) zlepší a med změkne. Je to malá daň z toho, že složení je prostě 100% přírodní :-) Co je to pastovaný med? Je to květový med , který uvedeme do lehce roztíratelné podoby. Pozvolným mícháním ho zbavíme přirozené krystalizace, aby nemohl úplně ztuhnout. Jenom mechanický pohyb – nic víc. Žádné zahřívání, to by med ztratil na kvalitě. Pozor! Pastovaný med je možné ztekutit. Ale děláme to opatrně, do teploty 50 °C. Při vyšší teplotě se ztekucený květový pastovaný med stane medem květovým nepastovaným, tedy čirým medem. Takový med pak zkrystalizuje do absolutního ztuhnutí. Zázvor – popis a zajímavosti Zázvor lékařský (latinsky Zingiber officinale) patří do čeledi zázvorovitých. Svůj původ má v Číně a Indii. Dnes se jako superpotravina hojně používá po celém světě. Ve Vietnamu se listy zázvoru přidávají jako obloha. U nás je populární hlavně přes zimu v čajíčku. Obsahuje vitamíny, minerály i vlákninu. Více zajímavostí čtěte na blogu. Výroba medu se zázvorem Ochucený med se zázvorem děláme na naší farmě Včelařství Domovina na okraji Vysočiny. Celý výrobní proces je vlastně jednoduchý: tradiční postupy, kvalitní suroviny a poctivé řemeslo. To znamená stará dobrá ruční práce, náš domácí med a žádná chemie ani všelijaké náhražky. Věděli jste, že včela medonosná se kvůli lidské činnosti stala ohroženým druhem? Její úbytek člověka přímo ohrožuje – přidejte se proto k naší snaze pomáhat včelám. Tady si přečtěte, jak na to. A jak máme zázvorový med nejraději ? Medem se zázvorem krmíme se dolem, horem. Jíme ho i jen tak na lžičce. Vy si na zázvorovém medu pochutnáte s celou rodinou. Využijete ho každý den, můžete ho namazat na pečivo, přidat do pokrmů, ovocných salátů a do dezertů (palačinky, perníčky). Lze ho rozmíchat s jogurtem, v koktejlu, v limonádě , ve smoothie nebo si ho dopřát jenom tak pro radost. A co teprve zázvorový čaj – silák s plátkem citrónu. Chutná po celou zimu! Nutriční koutek:  Nestíháte? Udělejte si chutné pohankové soba nudle s tofu a medem. Podrobnosti o medu se zázvorem    Výživové údaje na 100 g Energie 1 390 / 332 kcal Tuky 0,1 g Z toho nasycené kyseliny 0 g Sacharidy 81 g Z toho cukry 79 g Bílkoviny 0,4 g Sůl 0 g Obsahuje: květový pastovaný med (98 %), mletý zázvor (2 %) Minimální trvanlivost: 12 měsíců od data doručení Skladování: teplota do 25 °C, vlhkost do 70 %, nedoporučujeme skladovat v lednici.

Výrobce Včelařství Domovina

EAN: 8594206400235