Popis
Šípky v medu 75 g Ahoj, tady Alena a Josef, vaši včelaři Jeden nejmenovaný, ale slavný učenec a lékař kdysi poznamenal: „ K pevnému zdraví s medem šípek zcela zásadní je střípek. “ O účinku šípkového medu se zkrátka ví už dlouho. Jak jsme objevili šípek? Když mi v dětství řekli „ jdi k šípku! “, hned jsem běžel za zahradu a natrhal ho plnou misku. Pak jsem usrkával čaj s medem, to k sobě neodmyslitelně patří. Zkusili jsme tedy med se sušeným šípkem a váš čaj udělali ještě lepší. Šípek se bacilů pustí vší silou. Složení a konzistence ochuceného medu s šípkem Med s šípkem se skládá výhradně z medu a sušeného šípku. Neobsahuje žádné přidané stabilizátory, cukerné sirupy nebo jiné šťávy, které med naředí a zlepší roztíratelnost. Není tekutý jako běžný květový nebo lesní medovicový med, spíše se jeho konzistence podobá hustotě pastovaného medu, kterou zvyšuje i sušený šípek. Lze jej mazat na běžné pečivo s výjimkou velmi jemného pečiva jako např. neopečený toustový chléb nebo croissant. Náš tip: Nechte med se šípky při pokojové teplotě, ve které se jeho konzistence po pár hodinách (s ohledem na objemovou velikost) zlepší a med změkne. Je to malá daň z toho, že složení je prostě 100% přírodní :-) Co je to pastovaný med? Je to květový med , který uvedeme do lehce roztíratelné podoby. Pozvolným mícháním ho zbavíme přirozené krystalizace, aby nemohl úplně ztuhnout. Jenom mechanický pohyb – nic víc. Žádné zahřívání, to by med ztratil na kvalitě. Pozor! Pastovaný med je možné ztekutit. Ale děláme to opatrně, do teploty 50 °C. Při vyšší teplotě se ztekucený květový pastovaný med stane medem květovým nepastovaným, tedy čirým medem. Takový med pak zkrystalizuje do absolutního ztuhnutí. Co to znamená, když se řekne lyofilizované ovoce? Lyofilizace je postup mražení zachovávající v ovoci nutriční hodnoty, vlákninu, vitamíny a minerální látky. Zachovává se rovněž skvělé aroma a úžasná chuť. Ovoce chutná, jako by bylo právě sklizené. Šípek – popis a zajímavosti Jako šípek se označuje plod růže šípkové (Rosa canina) a dalších příbuzných druhů. Tvoří ho složené souplodí nažek. Běžně roste po celé střední Evropě. Lidé šípek využívají už přes 2 tisíce let, hlavně k lékařským účelům. Sto gramů šípku ukrývá až 740 mg vitamínu C, až 4x více než černý rybíz. Další zajímavosti o šípku najdete na našem blogu. Výroba medu šípkového Ochucené šípky s medem děláme na naší farmě Včelařství Domovina na okraji Vysočiny. Celý výrobní proces je vlastně jednoduchý: tradiční postupy, kvalitní suroviny a poctivé řemeslo. To znamená stará dobrá ruční práce, náš domácí med a žádná chemie ani všelijaké náhražky. Věděli jste, že včela medonosná se kvůli lidské činnosti stala ohroženým druhem? Její úbytek člověka přímo ohrožuje – přidejte se proto k naší snaze pomáhat včelám. Tady si přečtěte, jak na to. A jak máme šípkový med nejraději? Náš ochucený med šípkový využijete dennodenně. Nejen, když potřebujete zatočit s bacily. Jeho chuť nejlépe vynikne v čaji jemné chuti – doporučujeme do čaje zeleného, bílého nebo i meduňkového. Použít ho můžete i do dortu ! Nutriční koutek: vyzkoušejte celou řadu receptů jako granola , nudle či vafle. Podrobnosti o medu se šípky Výživové údaje na 100 g Energie 1 444 / 345 kcal Tuky 0,2 g Z toho nasycené kyseliny 0 g Sacharidy 82 g Z toho cukry 80 g Bílkoviny 1 g Sůl 0,1 g Obsahuje: květový pastovaný med (96 %), lyofilizované šípky (4 %) Minimální trvanlivost: 12 měsíců od data doručení Skladování: teplota do 25 °C, vlhkost do 70 %, nedoporučujeme skladovat v lednici.

Výrobce Včelařství Domovina

EAN: 8594206400730