Popis
Med s jahodami a vanilkou Ahoj, tady Alena a Josef, vaši včelaři Med s pravou africkou vanilkou byl dlouho náš sen. Nakonec jsme se rozhodli přidat ji do medu s jahodami, protože s nimi vytváří velmi jemnou a delikátní chuť. Vanilku v ústech ucítíte od prvního okamžiku. Je to skutečná lahůdka, která strčí do kapsy i dezert z hotelu Ritz. Jakmile kombinaci slaďoučkého medu, šťavnatých jahůdek a voňavé vanilky jednou ochutnáte, budete ji chtít pořád znova! Jak jsme objevili jahody s vanilkou? Slaďounké jahody v medu pohladí po chuťových pohárcích. My jsme ale chtěli ještě něco víc. Až jsme to rozlouskli s luskem vanilky. Nechali jsme si poslat originál z Madagaskaru, dali si enormement záležet a přímo doma si vykouzlili tu nejluxusnější cukrárnu. Namletá vanilka jahodu na výsost povýšila a excelentní gurmánský prožitek zajistila. Viva la vanilla! Složení a konzistence jahodového medu s vanilkou Med s jahodami a vanilkou se skládá výhradně z medu, lyofilizovaných jahod a pravé vanilky. Není tekutý jako běžný květový nebo lesní medovicový med. Jeho hustotu zvyšuje lyofilizované ovoce a podobá se spíše pastovanému medu. Neobsahuje totiž žádné přidané stabilizátory, cukerné sirupy nebo jiné ředící šťávičky. Snadno ho namažete na běžné pečivo s výjimkou velmi jemného pečiva jako např. neopečený toustový chléb nebo croissant. Náš tip: Nechte jahodový med s vanilkou při pokojové teplotě. Jeho konzistence se po pár hodinách (s ohledem na objemovou velikost) zlepší a med změkne. Je to malá daň z toho, že složení je prostě 100% přírodní :-) Co je to pastovaný med? Je to květový med , který uvedeme do lehce roztíratelné podoby. Pozvolným mícháním ho zbavíme přirozené krystalizace, aby nemohl úplně ztuhnout. Jenom mechanický pohyb – nic víc. Žádné zahřívání, to by med ztratil na kvalitě. Pozor! Pastovaný med je možné ztekutit. Ale děláme to opatrně, do teploty 50 °C. Při vyšší teplotě se ztekucený květový pastovaný med stane medem květovým nepastovaným, tedy čirým medem. Takový med pak zkrystalizuje do absolutního ztuhnutí. Jahody – popis a zajímavosti Jahoda je velice oblíbené, zdravé a chutné ovoce. Jahodník (latinsky Fragaria) znali už staří Římané. Na polích se dnes pěstuje jahodník velkoplodý (Fragaria annanassa), který v roce 1766 vyšlechtil zahradník francouzského krále Ludvíka XV. U nás větší pěstování jahod začalo až v 19. století na Neveklovsku. Název jahoda pochází ze staroslovanského slova „agoda“. Za rok každý z nás sní průměrně kolem 3 kg jahod. Další zajímavosti najdete na našem blogu. Co to znamená, když se řekne lyofilizované ovoce? Lyofilizace je mimořádně šetrný postup mražení ovoce. Zachovává v ovoci nutriční hodnoty, vlákninu, vitamíny a minerální látky. Ponechává mu i skvělé aroma a úžasnou chuť. Ovoce chutná, jako by bylo právě sklizené. Výroba medu s vanilkou a jahodami Ochucený med s jahodami a vanilkou děláme na naší včelařské farmě na okraji Vysočiny. Celý výrobní proces je vlastně jednoduchý: tradiční postupy, kvalitní suroviny a poctivé řemeslo. To znamená stará dobrá ruční práce, náš domácí med a žádná chemie ani všelijaké náhražky. Věděli jste, že včela medonosná se kvůli lidské činnosti stala ohroženým druhem? Její úbytek člověka přímo ohrožuje – přidejte se proto k naší snaze pomáhat včelám. Tady si přečtěte, jak na to. A jak máme jahody s vanilkou v medu nejraději ? První skleničku jsme snědli s nadšením samotnou – jak se říká na lžičku. Druhou taky. Chutná nám také ve smoothie s čerstvými jahodami nebo na jemném sladkém pečivu. Vy si na jahodovém medu s vanilkou pochutnáte s celou rodinou. Využijete ho každý den, můžete ho namazat na pečivo, přidat do pokrmů, ovocných salátů a především do dezertů (zmrzlinové poháry, palačinky, pudink). Lze ho rozmíchat s jogurtem, v koktejlu nebo si ho dopřát jenom tak pro radost. Rady do kuchyně: jak s  ochuceným medem vykouzlit skvělé pochoutky. Podrobnosti o medu s jahodami a vanilkou Výživové údaje na 100 g Energie 1383/ 330 kcal Tuky 0,4 g Z toho nasycené kyseliny 0 g Sacharidy 80 g Z toho cukry 77 g Bílkoviny 0,7 g Sůl 0 g   Obsahuje: květový pastovaný med (94 %), lyofilizované jahody (4 %), mletá vanilka (2 %) Minimální trvanlivost: 12 měsíců od data doručení Skladování: teplota do 25 °C, vlhkost do 70 %, nedoporučujeme skladovat v lednici  .

Výrobce Včelařství Domovina

EAN: 8594206400846