Popis
Med s pomerančem a hřebíčkem Ahoj, tady Alena a Josef, vaši včelaři Za hřebíček s pomerančem v medu nám pěkně narostl hřebínek. Protože se móóóc povedl. I dědeček Hříbeček by se zalizoval. „ Sladký medík s pomeranči, je nám krásně, všichni tančí. A za hřebíčku lžičku svět je na jedničku! “ Zlatý hřebíček večera v medu s pomeranči. Voní exotikou, tropickými plantážemi a starobylými ranči. Je to med na celý rok a na všechny příležitosti, který dodá šťávu, nadhled a svěžího ducha. Jak jsme objevili pomeranč, hřebíček a med? No tak – jak bychom mohli opomenout pomeranč? Přemýšleli jsme, s čím ho doprovodit do medu a v tom jsme uhodili hřebíček na hlavičku. Složení a konzistence medu s hřebíčkem a pomeranči Pomerančový med s hřebíčkem se skládá výhradně z pastovaného medu, lyofilizovaného pomeranče a drceného mletého hřebíčku. Neobsahuje žádné přidané stabilizátory, cukerné sirupy nebo jiné šťávy, které med naředí a zlepší roztíratelnost. Není tekutý jako běžný květový nebo lesní medovicový med, spíše se jeho konzistence podobá hustotě pastovaného medu, kterou zvyšuje i lyofilizované ovoce. Lze jej mazat na běžné pečivo s výjimkou velmi jemného pečiva jako např. neopečený toustový chléb nebo croissant. Náš tip: nechte hřebíček s pomeranči v medu v pokojové teplotě , ve které se jeho konzistence po pár hodinách (s ohledem na objemovou velikost) zlepší a med změkne. Je to malá daň z toho, že složení je prostě 100% přírodní :-) Co je to pastovaný med? Je to květový med , který uvedeme do lehce roztíratelné podoby. Pozvolným mícháním ho zbavíme přirozené krystalizace, aby nemohl úplně ztuhnout. Jenom mechanický pohyb – nic víc. Žádné zahřívání, to by med ztratil na kvalitě. Pozor! Pastovaný med je možné ztekutit. Ale děláme to opatrně, do teploty 50 °C. Při vyšší teplotě se ztekucený květový pastovaný med stane medem květovým nepastovaným, tedy čirým medem. Takový med pak zkrystalizuje do absolutního ztuhnutí. Co to znamená, když se řekne lyofilizované ovoce? Lyofilizace je postup mražení zachovávající v ovoci nutriční hodnoty, vlákninu, vitamíny a minerální látky. Zachovává se rovněž skvělé aroma a úžasná chuť. Ovoce chutná jako by bylo právě sklizené. Hřebíček – popis a zajímavosti Hřebíčkové koření se získává sušením nerozvitých květů stromu hřebíčkovec kořenný (Syzygium aromaticum). Jeho domovinou je hornatý ostrov Ambon na druhém konci světa. Ve středověku hřebíček do Evropy dováželi arabští obchodníci. Už od pradávna se hřebíček využívá v péči o dutinu ústní. Dnes hřebíčkovec roste v celém tropickém pásu. Další zajímavosti najdete na našem blogu. Výroba medu s hřebíčkem a pomerančem Ochucený pomeranč s hřebíčkem v medu děláme na naší farmě Včelařství Domovina na okraji Vysočiny. Celý výrobní proces je vlastně jednoduchý: tradiční postupy, kvalitní suroviny a poctivé řemeslo. To znamená stará dobrá ruční práce, náš domácí med a žádná chemie ani všelijaké náhražky. Věděli jste, že včela medonosná se kvůli lidské činnosti stala ohroženým druhem? Její úbytek člověka přímo ohrožuje – přidejte se proto k naší snaze pomáhat včelám. Tady si přečtěte, jak na to. A jak máme med s pomeranči a hřebíčkem nejraději? Na pomerančovém medu s hřebíčkem si pochutnáte s celou rodinou. Je to teplo u krbu za dlouhých zimních nocí i letní osvěžení. Využijete ho každý den, můžete ho namazat na pečivo, přidat do pokrmů a především do dezertů (zmrzlinové poháry, palačinky, pudink). Lze ho rozmíchat s jogurtem, v koktejlu, v horkém nápoji, ve smoothie nebo si ho dopřát na lžičce jenom tak pro radost. Náš tip: do medových kuliček můžete přidat i hřebíček s pomeranči v medu. Podrobnosti o medu s pomerančem a hřebíčkem         Výživové údaje na 100 g Energie 1 385 / 331 kcal Tuky 0,1 g Z toho nasycené kyseliny 0 g Sacharidy 80 g Z toho cukry 78 g Bílkoviny 0,6 g Sůl 0 g Obsahuje: květový pastovaný med (93,85 %), lyofilizované pomeranče (6 %), mletý hřebíček (0,15 %) Minimální trvanlivost: 12 měsíců od data doručení Skladování: teplota do 25 °C, vlhkost do 70 %, nedoporučujeme skladovat v lednici.

Výrobce Včelařství Domovina

EAN: 8594206401805