Popis
Medovicový med kaštanový Ahoj, tady Alena a Josef, vaši včelaři Kaštanový med je medová exotika jedna báseň: „ Často takhle po ránu, sotva z postele vstanu, na med hned chuť dostanu. Nejlepší je z kaštanu! “ Kamarád kaštan s kapelou včeliček vám přináší to nejlepší ze slunečné Itálie. Jak jsme objevili kaštanový med? Jak jsme objevili kaštan? Moc rádi cestujeme a na každém výletu ochutnáváme zajímavé medy. Kaštanový med jsme objevili na cestách po Itálii. A naprosto nás dostal! Rozhodli jsme se proto ho od nejlepších lokálních italských včelařů dovézt na naši farmu Včelařství Domovina. Pro vás jsme ho stočili do sklenic a s láskou vám ho nabízíme. Za 100% kvalitu ručíme svým jménem. Složení a konzistence kaštanového medu Medovicový kaštanový med se skládá ze sladkých šťáv květů kaštanu. To znamená z pylu a z nektaru, který včely obohacují o výměšky svých žláz. Výměšky obsahují především enzymy přispívající ke štěpení cukrů. Voda tvoří asi jednu šestinu (14–19 %) obsahu medu. V našem medu nenajdete žádné přidané stabilizátory, cukerné sirupy nebo jiné ředící šťávičky. Co je to krystalizace? Krystalizace medu se objevuje zpravidla do pár dnů či týdnů. Jedná se o přirozený fyzikální proces a známku jeho pravosti a kvality. Začíná mírným zakalováním a postupně přechází do neprůhledné konzistence, připomíná pastu nebo zcela tuhne. Krystalky ve ztuhlém medu jsou podobné těm cukrovým řepným, proto se tento jev lidově nazývá zcukernatěním. Žádný cukr ovšem v medu nevzniká. Náš tip: Tuhý med snadno nazpět ztekutíte bez ztráty kvality. Nejsnazším způsobem je vodní lázeň o teplotě do 50 °C. Vhodným prostředkem je i horkovzdušná trouba či úplně obyčejný radiátor. A mikrovlnná trouba? Ale no tak… Kaštanový med – popis a zajímavosti Kaštan koňský, odborně jírovec maďal (Aesculus hippocastanum) a lidově třeba sviňský kaštan, pochází z horských oblastí na pomezí Albánie, Bulharska, Řecka a Severní Makedonie. Za zmínku stojí také: několik vysvětlení pro název „koňský“, největší český kaštan v Nové Vsi na Bruntálsku s obvodem kmene 580 centimetrů. Další zajímavosti najdete na našem blogu. Výroba medovicového medu kaštanového Medovicový kaštanový med připravujeme na naší rodinné farmě Včelařství Domovina. Dovezli jsme si ho od nejlepších lokálních italských včelařů ve speciálních sudech a pro vás ho s láskou stáčíme do sklenic. Celý proces je vlastně jednoduchý: tradiční postupy, poctivé řemeslo a stará dobrá ruční práce. Žádná chemie ani všelijaké náhražky, to je náš med medovicový s kaštanem. Věděli jste, že včela medonosná se kvůli lidské činnosti stala ohroženým druhem? Její úbytek člověka přímo ohrožuje – přidejte se proto k naší snaze pomáhat včelám. Tady si přečtěte, jak na to. A jak máme kaštanový med nejraději ? Oslaďte si život s kaštanovým medíkem. Dopřejte si parádní snídani v italském stylu s  čajem , namazaným pečivem, jogurtem a müsli. Vše ochucené kaštánkem! (A teď dobře poslouchejte: kaštanový med je dobroučký i jen tak na lžičku. Mňam. Kaštan!) Rady do kuchyně: jak s  medem vykouzlit skvělé pochoutky.   Obsahuje: kaštanový med (100 %) Minimální trvanlivost: 12 měsíců od data doručení Skladování: teplota do 25 °C, vlhkost do 70 %.

Výrobce Včelařství Domovina

EAN: 8594206402376