Popis
Ananasový v medu Ahoj, tady Alena a Josef, vaši včelaři Ananas je náš zlatý krasavec s chocholkou. A společně s medem to je pravá tropicana, Piña Colada! Jak jsme objevili ananas? Ananas může mít nálepku luxusního ovoce. Slaďoučký, šťavnatý, plný vitamínů… A což takhle si takový luxus dopřát častěji? Klidně i každý den ve spojení s medem!? Výlet do dálek ve sklenici. Složení a konzistence ochuceného medu s ananasem Ananasový med se skládá výhradně z medu a lyofilizovaného ananasu. Neobsahuje žádné přidané stabilizátory, cukerné sirupy nebo jiné šťávy, které med naředí a zlepší roztíratelnost. Není tekutý jako běžný květový nebo lesní medovicový med, spíše se jeho konzistence podobá hustotě pastovaného medu, kterou zvyšuje i lyofilizované ovoce. Lze jej mazat na běžné pečivo s výjimkou velmi jemného pečiva jako např. neopečený toustový chléb nebo croissant. Náš tip: Nechte med s ananasem při pokojové teplotě, ve které se jeho konzistence po pár hodinách (s ohledem na objemovou velikost) zlepší a med změkne. Je to malá daň z toho, že složení je prostě 100% přírodní :-) Co je to pastovaný med? Je to květový med , který uvedeme do lehce roztíratelné podoby. Pozvolným mícháním ho zbavíme přirozené krystalizace, aby nemohl úplně ztuhnout. Jenom mechanický pohyb – nic víc. Žádné zahřívání, to by med ztratil na kvalitě. Pozor! Pastovaný med je možné ztekutit. Ale děláme to opatrně, do teploty 50 °C. Při vyšší teplotě se ztekucený květový pastovaný med stane medem květovým nepastovaným, tedy čirým medem. Takový med pak zkrystalizuje do absolutního ztuhnutí. Co to znamená, když se řekne lyofilizované ovoce? Lyofilizace je postup mražení zachovávající v ovoci nutriční hodnoty, vlákninu, vitamíny a minerální látky. Zachovává se rovněž skvělé aroma a úžasná chuť. Ovoce chutná jako by bylo právě sklizené. Ananas – popis a zajímavosti Ňamino tropicano s českým medem, to se jen tak nevidí. Pro Evropu ananas objevila výprava Kryštofa Kolumba v roce 1493. Z Ameriky se rozšířil po celém světě, ostatně k jeho důležitým vývozcům dnes patří i Filipíny, Thajsko, Čína, Indonésie, Indie, Keňa a Nigérie. Plod se sklízí z palmy ananasovníku chocholatého. Domovem aktuálně nejrozšířenější odrůdy Del Monte je havajský ostrov Oahu. Další zajímavosti o ananasu se dozvíte na blogu. Výroba medu s ananasem Ochucený med s ananasem děláme na naší farmě Včelařství Domovina na okraji Vysočiny. Celý výrobní proces je vlastně jednoduchý: tradiční postupy, kvalitní suroviny a poctivé řemeslo. To znamená stará dobrá ruční práce, náš domácí med a žádná chemie ani všelijaké náhražky. Věděli jste, že včela medonosná se kvůli lidské činnosti stala ohroženým druhem? Její úbytek člověka přímo ohrožuje – přidejte se proto k naší snaze pomáhat včelám. Tady si přečtěte, jak na to. A jak máme ananasový med nejraději? Otevřu skleničku ananasového medu a hned se na mě vyhrne moře exotiky. A to já rád. Zavřu oči, usmívám se, nabírám lžičku za lžičkou a cítím se jako někde v Karibiku. Tak honem, zrychla sem, s tím báječným ananasem! Nutriční koutek: výběr nejlepších medových receptů pro vaši linii. Podrobnosti o ananasovém medu Výživové údaje na 100 g Energie 1 396 / 333 kcal Tuky 0,1 g Z toho nasycené kyseliny 0 g Sacharidy 82 g Z toho cukry 80 g Bílkoviny 0,4 g Sůl 0 g Obsahuje: pastovaný med, lyofilizovaný ananas Minimální trvanlivost: 12 měsíců od data doručení Skladování: teplota do 25 °C, vlhkost do 70 %, nedoporučujeme skladovat v lednici.

Výrobce Včelařství Domovina

EAN: 8594206400921