Popis
Jahody v medu 75 g Ahoj, tady Alena a Josef, vaši včelaři Slaďounké jahůdky v medu zamíchané, po celý rok chutné a lahodné, už se na nás smějí. I básníci na ně ódy pějí: „Za cestičku k jahodám všechno svoje zlato dám. A za jahody v medu? Tolik zlata představit si nedovedu. “ Teď už ale můžete vrátka ke dvanácti měsíčkům zavřít. Jahod v medu pro vás máme dost. Jak jsme objevili jahody? JA ké plody zahrádky jsou nej? Na tom se s HO dneme všichni a vž DY cky: jahody se šlehačkou, jahodová zmrzlina, jahodový koláč, jahodové knedlíky. Moje nejoblíbenější ovoce vůbec. Tak proč ne jahody s medem? Sladká slast, kouzlo v jedné skleničce! Med s jahodami se skládá výhradně z medu a lyofilizovaných jahod. Neobsahuje žádné přidané stabilizátory, cukerné sirupy nebo jiné šťávy, které med naředí a zlepší roztíratelnost. Není tekutý jako běžný květový nebo lesní medovicový med, spíše se jeho konzistence podobá hustotě pastovaného medu, kterou zvyšuje i lyofilizované ovoce. Lze jej mazat na běžné pečivo s výjimkou velmi jemného pečiva jako např. neopečený toustový chléb nebo croissant. Náš tip: nechte med s jahodami v pokojové teplotě , ve které se jeho konzistence po pár hodinách (s ohledem na objemovou velikost) zlepší a med změkne. Je to malá daň z toho, že složení je prostě 100% přírodní :-) Co je to pastovaný med? Je to květový med , který uvedeme do lehce roztíratelné podoby. Pozvolným mícháním ho zbavíme přirozené krystalizace, aby nemohl úplně ztuhnout. Jenom mechanický pohyb – nic víc. Žádné zahřívání, to by med ztratil na kvalitě. Pozor! Pastovaný med je možné ztekutit. Ale děláme to opatrně, do teploty 50 °C. Při vyšší teplotě se ztekucený květový pastovaný med stane medem květovým nepastovaným, tedy čirým medem. Takový med pak zkrystalizuje do absolutního ztuhnutí. Co to znamená, když se řekne lyofilizované ovoce? Lyofilizace je postup mražení zachovávající v ovoci nutriční hodnoty, vlákninu, vitamíny a minerální látky. Zachovává se rovněž skvělé aroma a úžasná chuť. Ovoce chutná jako by bylo právě sklizené. Jahody – popis a zajímavosti Jahoda je velice oblíbené, zdravé a chutné ovoce. Jahodník (latinsky Fragaria) znali už staří Římané. Na polích se dnes pěstuje jahodník velkoplodý (Fragaria annanassa), který v roce 1766 vyšlechtil zahradník francouzského krále Ludvíka XV. U nás větší pěstování jahod začalo až v 19. století na Neveklovsku. Název jahoda pochází ze staroslovanského slova „agoda“. Za rok každý z nás sní průměrně kolem 3 kg jahod. Další zajímavosti najdete na našem blogu. Výroba medu s jahodou Ochucený med s jahodou děláme na naší farmě Včelařství Domovina na okraji Vysočiny. Celý výrobní proces je vlastně jednoduchý: tradiční postupy, kvalitní suroviny a poctivé řemeslo. To znamená stará dobrá ruční práce, náš domácí med a žádná chemie ani všelijaké náhražky. Věděli jste, že včela medonosná se kvůli lidské činnosti stala ohroženým druhem? Její úbytek člověka přímo ohrožuje – přidejte se proto k naší snaze pomáhat včelám. Tady si přečtěte, jak na to. A jak máme jahodový med nejraději ? Jakmile mám chuť na sladké, tak na jahody v medu. Jíme ho jen tak na lžičce. Vy si na jahodovém medu pochutnáte s celou rodinou. Využijete ho každý den, můžete ho namazat na pečivo, přidat do pokrmů, ovocných salátů a především do dezertů (zmrzlinové poháry, palačinky, pudink). Lze ho rozmíchat s bílým jogurtem, tvarohem, v koktejlu nebo si ho dopřát jenom tak pro radost. Nutriční koutek: vyrobte si výtečnou jahodovou granolu s medem. Podrobnosti o medu s jahodami       Výživové údaje na 100 g Energie 1 385 / 331 kcal Tuky 0,2 g Z toho nasycené kyseliny 0 g Sacharidy 80 g Z toho cukry 79 g Bílkoviny 0,6 g Sůl 0 g Obsahuje: květový pastovaný med (96 %), lyofilizované jahody (4 %) Minimální trvanlivost: 12 měsíců od data doručení Skladování: teplota do 25 °C, vlhkost do 70 %, nedoporučujeme skladovat v lednici.

Výrobce Včelařství Domovina

EAN: 8594206400556