Popis
POPIS Cibulové Chutney od výrobce My Chilli je vyrobeno z farmářských moravských surovin Toto chutney získalo 2 místo na celosvětové soutěži World Hot Sauce Adwards v americké Lousianě a další významná ocenění Jedná se vlastně o sladkou zkaramelizovanou cibulovou redukci, která se skvěle hodí například k paštice nebo ke zvěřině Hlavní ingrediencí je cibule a pikantnost tomuto chutney dodávají sušené chilli papričky odrůdy Naga Bhut Jolokia, což je jedna z nejpálivějších chilli papriček světa SPECIFIKACE Složení: cibule 44 %, cukr, hrušky, ocet, rozinky, sůl, jablečný pektin, sušené chilli papričky Naga Bhut Jolokia, regulátor kyselosti: kyselina citronová, hřebíček mletý 0,05 %, nové koření Stupeň pálivosti:        Hmotnost: 260 g Pevný obsah min 172 g Země původu: Česká republika Vhodné k: paštice, zvěřině PRAKTICKÉ RADY Spotřebujte před datem uvedeným na obale Skladujte v temnu při teplotě 4 až 25 °C Po otevření skladujte při teplotě do 10 °C a spotřebujte do 4 týdnů DOMÁCÍ PAŠTIKA S BRUSINKAMI A BRANDY Ingredience4 lžíce brandy, 100 g sušených brusinek (propláchnutých), 500 g kuřecích jater, 200 g másla + na zalití hotové paštiky, 2 šalotky (nasekané na jemno), 2 stroužky česneku, 1 snítka čerstvého tymiánu, 4 lžíce smetany ke šlehání (31 - 33 %), sůl, pepř podle chuti, kuličky červeného pepře a čerstvý tymián na ozdobu Postup 1 Brusinky vložte do misky a přelijte je brandy Promíchejte a nechte odpočinout v lednici aspoň 2 hodiny (klidně i přes noc), aby brusinky nasákly alkoholem Těsně před přípravou paštiky brusinky sceďte Brusinky i brandy dejte stranou k pozdějšímu použití  2 Játra důkladně očistěte a pokrájejte je na menší kousky V hluboké pánvi rozehřejte lžíci másla a osmahněte na něm šalotku dozlatova Přidejte česnek a tymián a minutu opékejte Pak vyndejte tymián a přidejte játra, která opečte do hněda Pozor, nesmí být syrová, ale zároveň je nepropečte příliš Měla by být uvnitř lehce růžová Těsně před koncem restování k játrům přilijte brandy a nechte částečně odpařit  3 Játra přesuňte do kuchyňského robota nebo do sekáčku a rozmixujte je dohladka Poté přidejte zbývající máslo pokrájené nebo rozpuštěné, smetanu a ochuťte solí a pepřem Vše důkladně promixujte Do hotové paštiky lehce vmíchejte brusinky Paštiku přesuňte do misky nebo do více malých misek, podle toho, jak ji chcete servírovat Povrch paštiky uhlaďte  4 V kastrůlku rozpusťte máslo na zalití paštiky Nechte ho vychladnout a přelijte jim vršek paštiky Můžete ji ještě ozdobit kuličkami červeného pepře a lístky čerstvého tymiánu Paštiku nechte v lednici ztuhnout  Zdroj receptu: wwwapetitonlinecz CO JE CHUTNEY? Chutney je anglický výraz pro čatní nebo čatný, je hustá omáčka připravená ze zeleniny nebo z ovoce Pochází z Indie a může být ochuceno třeba česnekem, hořčicí, rozinkami, octem atd Velmi oblíbené je cibulové čatní, kde je hlavní ingrediencí zkaramelizovaná cibule Čatní se používá k dochucení masových i vegetariánských pokrmů Může být sladké, ostré nebo lehce pikantní U nás se s čatný setkáte většinou ve skleničce, ale v Indii se vždy připravuje čerstvé ze sezónních surovin Čatní se připravuje tak, že se suroviny vaří tak dlouho, až se zcela rozvaří a pak vznikne hustá omáčka nebo pasta Čatní nejen…

Výrobce My Chilli

EAN: 8594180500129

Číslo produktu: 16341