blog-post image

Nealkoholické víno, aneb způsob jak si užít víno bez alkoholu

Nealkoholické víno je skvělou alternativou pro lidi, kteří nepijí alkohol nebo pro ty, kteří řídí. Je to také dobrá volba pro těhotné ženy nebo lidi, kteří se snaží omezit příjem alkoholu. Nealkoholické víno se vyrábí odstraněním alkoholu z běžného vína. Na výběr je mnoho různých druhů nealkoholických vín a každé má svou vlastní jedinečnou chuť. Některé z výhod pití nealkoholického vína zahrnují snížený příjem kalorií, nižší riziko vzniku rakoviny a zlepšení zdraví srdce.

Vybrat nealkoholické víno »

Co je to nealkoholické víno?

Nealkoholické víno je druh vína, který neobsahuje žádný nebo jen velmi málo alkoholu. Vyrábí se stejnými metodami jako běžné víno, ale proces kvašení je zastaven dříve, než se veškerý cukr přemění na alkohol. Nealkoholické víno má mnoho stejných zdravotních výhod jako běžné víno, ale je bezpečnější pro lidi, kteří jsou citliví na alkohol nebo se chtějí jeho účinkům vyhnout.

Nealkoholická vína jsou na světě již po staletí, ale populární jsou až v posledních letech. Existuje mnoho důvodů, proč se lidé mohou rozhodnout pít nealkoholické víno. Někteří lidé nemohou pít alkohol ze zdravotních důvodů, zatímco jiní se mohou chtít vyhnout jeho účinkům na své zdraví nebo váhu. Ať už je důvod jakýkoli, nealkoholické víno je skvělou alternativou k běžnému vínu.

Existuje mnoho různých druhů nealkoholických vín, takže se jistě najde takové, které bude vyhovovat vaší chuti. Ať už dáváte přednost červenému nebo bílému, suchému nebo sladkému, je tu pro vás nealkoholické víno. A protože neobsahují žádný nebo jen velmi málo alkoholu, jsou nealkoholická vína ideální pro lidi, kteří chtějí omezit pití.

Tip na nealko víno

Carl Jung Blanc de Blancs 0,75l 0,5%

Obr.: Carl Jung Blanc de Blancs 0,75l 0,5%

Jak se vyrábí nealkoholické víno?

Nealkoholické víno se vyrábí odstraněním alkoholu z běžného vína. Proces odstraňování alkoholu z vína se nazývá „dealkoholizace“. Existuje několik různých způsobů, jak vyrobit nealkoholické víno:

  • Jedním ze způsobů, jak vyrobit nealkoholické víno, je použití kolony s rotujícím kuželem. Při této metodě se alkohol odstraňuje odstřeďováním vína vysokou rychlostí. Čím rychleji se víno točí, tím více alkoholu se odstraní.
  • Dalším způsobem výroby nealkoholického vína je použití metody vakuové destilace. Při této metodě se víno umístí do vakuové komory a zahřívá se, aby se odpařil alkohol. Páry se pak kondenzují a shromažďují a zanechávají za sebou nealkoholické víno.
  • Třetím způsobem jakým lze nealkoholické víno vyrobit je metodou reverzní osmózy. Při této metodě víno prochází přes semipermeabilní membránu, která filtruje alkohol.

Nealkoholické víno je skvělou alternativou pro ty, kteří si chtějí vychutnat chuť vína bez účinků alkoholu. Nealkoholické víno je také dobrou volbou pro těhotné nebo kojící ženy a také pro lidi, kteří užívají určité léky, které mohou interagovat s alkoholem.

Tip na nealko víno

Leitz ''Eins-Zwei-Zero'' Rosé 0,75l 0%

Obr.: Leitz ''Eins-Zwei-Zero'' Rosé 0,75l 0%

Jaké druhy nealkoholických vín si můžete vybrat?

Nealkoholické víno existuje v mnoha různých typech. Vybírat můžete z těchto: šumivé, bílé, červené, růžové, ovocné, bylinkové a z mnoho dalších. Každý druh nealkoholického vína má svou jedinečnou chuť a výhody.

  • Šumivé nealkoholické víno je skvělou volbou pro zvláštní příležitosti. Má osvěžující chuť a je ideální na opékání. 
  • Bílé nealkoholické víno je všestrannou volbou, která se hodí k většině jídel. 
  • Červené nealkoholické víno je ideální pro ty, kteří si potrpí na plnou chuť červeného vína bez obsahu alkoholu. 
  • Růžové nealkoholické víno je lehká a osvěžující varianta, která je ideální pro letní posezení. Ovocná nealkoholická vína jsou vyráběna ze skutečných ovocných šťáv a jsou lahodnou a zdravou volbou. 
  • Bylinná nealkoholická vína jsou vyrobena z bylin a koření a jsou skvělou volbou pro ty, kteří hledají alternativu k tradičnímu vínu.

Bez ohledu na to, jaký typ nealkoholického vína si vyberete, určitě si užijete chuť a výhody, které nabízí.

Tip na nealko víno

Carl Jung Chardonnay 0,75l 0,5%

Obr.: Carl Jung Chardonnay 0,75l 0,5%

Jak vybrat nealkoholické víno?

Nealkoholické víno může být skvělou alternativou pro ty, kteří si chtějí vychutnat chuť vína bez obsahu alkoholu. Při výběru nealkoholického vína je třeba mít na paměti několik věcí, jako je druh hroznů, sladkost a úroveň sycení oxidem uhličitým.

Hrozny jsou hlavní složkou vína, takže je důležité zvážit, jaký druh hroznů chcete mít ve svém nealkoholickém víně. Některé běžné odrůdy zahrnují Cabernet Sauvignon, Merlot a Chardonnay. Každý hrozen má svou jedinečnou chuť, která může přispět k celkové chuti vína.

Sladkost nealkoholického vína se může pohybovat od suchého po sladké. Suchá vína mají málo nebo žádný cukr, zatímco sladká vína mohou mít až čtyřnásobné množství cukru. Úroveň sladkosti je často dána typem použitého hroznu.

Úroveň sycení oxidem uhličitým v nealkoholickém víně se také může lišit. Některé značky do svých vín přidávají oxid uhličitý, jiné ne. Sycení oxidem uhličitým může ovlivnit chuť a texturu vína, proto je důležité zvážit své preference před výběrem nealkoholického vína.

Při výběru nealkoholického vína je důležité mít na paměti tyto faktory, abyste našli víno, které vyhovuje vaší chuti. S tolika různými odrůdami, které jsou k dispozici, určitě najdete nealkoholické víno, které si užijete.

Vybrat nealkoholické víno »

Jaké jsou výhody pití nealkoholického vína?

Nealkoholické víno je skvělý způsob, jak si vychutnat chuť a vůni vína bez obsahu alkoholu. Nealkoholické víno lze vyrobit z hroznové šťávy nebo odstraněním alkoholu z běžného vína. Některé výhody pití nealkoholického vína zahrnují:

  1. Stále si můžete vychutnat chuť a vůni vína bez obsahu alkoholu.
  2. Nealkoholické víno je zdravější alternativou k běžnému vínu, protože neobsahuje žádný alkohol.
  3. Nealkoholické víno je ideální pro těhotné nebo kojící ženy, stejně jako pro lidi, kteří se snaží vyhýbat alkoholu z jiných důvodů.

Pokud hledáte lahodnou a zdravou alternativu běžného vína, vyzkoušejte nealkoholické víno. Stále si budete moci vychutnat chuť a vůni vína bez obsahu alkoholu.

Tip na nealko víno

Carl Jung Shiraz 0,75l 0,5%

Obr.: Carl Jung Shiraz 0,75l 0,5%

Závěr blogu

Nealkoholické víno nese spoustu výhod. Nejen že je velice chutné, ale pro ty, kteří z nějakého důvodu chtějí omezit pití alkoholu, ale zároveň si užít skvělou chuť vína, je nealko víno skvělou volbou. Najdete jej v mnoha podobách stejně jako klasické víno. Tedy v šumivé podobě, červené, bílé a ovocné. Před výběrem nealko vína si promyslete, jakou chuť preferujete. Poté už si jen užijte výbornou chuť nealkoholického vína a jeho výhody. 

TOP produkty z kategorie Nealko vína