blog-post image

Jak na správnou depilaci?

Co je to depilace? To je otázka, kterou si klade mnoho lidí. Depilace je proces odstraňování nežádoucích chloupků z těla. Existuje celá řada metod, které lze použít, včetně voskování, depilačního vosku, cukrové pasty a laserové epilace. V tomto článku se budeme zabývat domácím voskováním. Povíme si, co potřebujete do začátku, jak depilovat bezpečně doma a jaké jsou výhody a nevýhody depilace. Pokračujte ve čtení pro více informací.

Co je to depilace?

Depilace chloupků je proces odstraňování chloupků z pokožky. To lze provést pomocí různých metod, včetně voskování, holení a používání depilačních krémů. Depilace chloupků je oblíbenou metodou odstraňování chloupků, protože ji lze provádět doma a je relativně levná. voskování je oblíbená metoda depilace chloupků, protože je rychlá a snadná. Depilace voskem však může být někdy bolestivá a způsobit podráždění pokožky.

Vybrat pomůcky k depilaci »

Jaké typy přípravků na odstranění chloupků si můžeme vybrat?

Pokud jde o odstraňování chloupků, máme k dispozici mnoho možností. Můžeme zajít do salonu a nechat to udělat od někoho jiného, ​​nebo si můžeme koupit produkty, kterými si to uděláme sami doma. Oba způsoby mají svá pro a proti. Pokud se rozhodneme voskovat doma, je třeba mít na paměti několik věcí. Nejprve se ujistěte, že oblast, kterou voskujete, je čistá a suchá. Za druhé, vždy otestujte vosk na malém kousku kůže, než jej nanesete na větší plochu. To vám pomůže vyhnout se případným reakcím. Za třetí pečlivě dodržujte pokyny na voskovém produktu.

Existuje několik typů voskových produktů, které lze zakoupit. Můžete najít ty, které přicházejí ve formě proužků, stejně jako ty, které přicházejí ve voskové nádobě. Proužky se obecně používají snadněji, ale nádoba na vosk může být lepší volbou, pokud děláte velkou plochu. Pokud jde o voskování, existují dva hlavní typy: horký vosk a studený vosk. Horký vosk se roztaví a poté se špachtlí nanese na pokožku. Poté se překryje pruhem látky nebo papíru a rychle se stáhne. Studený vosk přichází ve formě gelu a aplikuje se přímo na pokožku. Sušením tvrdne a pak se pomalu odlupuje.

  • Depilační pásky jsou proužky papíru nebo látky potažené voskem nebo jinou lepkavou látkou. Aplikují se na pokožku a poté se rychle strhnou a vezmou s sebou i vlasy.
  • Depilační pěna je typ krému, který se aplikuje na pokožku a nechá se několik minut působit, než se setře.
  • Depilační vosk se roztaví a poté se rozetře po kůži, než se sloupne.
  • Depilační cukrová pasta je hustá mazlavá hmota, která se nanáší na pokožku a poté se odstraňuje sloupnutím v jednom velkém pruhu.
  • Epilátory jsou zařízení, která mají řadu rotujících pinzet, které vytrhávají chloupky u kořínků.

Každá z těchto metod má své výhody a nevýhody. Depilační pásky se používají rychle a snadno, ale mohou být bolestivé a nemusí odstranit všechny chloupky. Depilační pěna je méně bolestivá než voskování, ale může být nepořádná a obtížně se aplikuje rovnoměrně. Depilační vosk je rychlý a účinný, ale může být bolestivý. Depilační cukrová pasta je méně bolestivá než voskování, ale je velmi lepkavá a může být obtížné ji odstranit. Epilátory jsou rychlé a relativně bezbolestné, ale mohou způsobit zarudnutí a podráždění.

Tip na depilační pásky

Ameté Depilační pásky pro nohy a tělo 20ks

Obr.: Ameté Depilační pásky pro nohy a tělo 20ks

Jak na depilaci doma?

Všichni víme, že voskování je nejlepší způsob, jak se zbavit nechtěných chloupků. Ale voskování může být docela nákladné, zvláště pokud jdete do salonu. Tak proč si nevoskovat doma? Voskování doma je nejen levnější, ale také pohodlnější. Navíc je to vlastně docela snadné!

Zde je to, co budete potřebovat:

  • Vosk
  • Voskové proužky
  • Špachtle
  • Předvoskovací olej
  • Povoskové mléko

Nejprve se ujistěte, že oblast, kterou budete voskovat, je čistá a suchá. Poté naneste tenkou vrstvu předvoskovacího oleje na oblast. To pomůže vosku přilnout k vlasům, což usnadní voskování. Dále naneste vosk na oblast ve směru růstu chloupků. Poté na vosk položte voskový proužek a uhlaďte jej. Ujistěte se, že přitisknete pevně, aby vosk přilnul k proužku.

Nyní voskový proužek rychle stáhněte v opačném směru růstu chloupků. Možná budete chtít udělat tento krok několikrát, abyste získali všechny chloupky. Nakonec naneste pleťovou vodu po voskování, abyste zklidnili pokožku.

Tip na voskové pásky

Veet Easy-Gel voskové pásky na obličej pro citlivou pokožku 20 ks

Obr.: Veet Easy-Gel voskové pásky na obličej pro citlivou pokožku 20 ks

V čem jsou depilační pásky lepší než depilační vosk nebo cukrová pasta?

Existuje několik důvodů, proč mohou být depilační pásky pro odstranění chloupků lepší volbou než vosk nebo cukrová pasta. Depilační pásky jsou méně špinavé a snadněji se používají a mohou být méně bolestivé než voskování. Odstraňují také chloupky od kořínků, takže výsledky vydrží déle. Voskování a cukrové pasty mohou také způsobit podráždění pokožky, ale depilační pásky jsou jemné a hypoalergenní.

Pokud zvažujete domácí voskování jako alternativu k profesionálnímu voskování, je několik věcí, které byste měli mít na paměti. Sady pro domácí voskování mohou být drahé a jejich používání vyžaduje praxi. Pokud nemáte trpělivost nebo pevné ruce, pravděpodobně bude nejlepší nechat depilaci na profesionálech. Na trhu je k dispozici několik různých typů depilačních pásek. Který z nich si vyberete, bude záviset na vašich osobních preferencích. Někdo preferuje předem navoskované proužky, někdo je zase obtížně používá. Depilační vosk koupíte i v plechovce, kterou nanesete špachtlí.

Ať už si vyberete jakýkoli typ depilačního vosku, pečlivě dodržujte pokyny. Pokud je vosk příliš horký, může vám popálit kůži. Pokud to není dostatečně horké, nebude to fungovat. Před použitím na větší ploše byste měli vosk také vyzkoušet na malé ploše pokožky. Depilační vosk je oblíbenou metodou odstraňování chloupků, ale není pro každého. Pokud hledáte alternativu k depilaci voskem, vyzkoušejte depilační pásky. Mohou být právě tím, co jste hledali.

Tip na depilační pásky

Veet Voskové pásky s gelovou texturou a vůní nektarinky a ubrousky 10 ks

Obr.: Veet Voskové pásky s gelovou texturou a vůní nektarinky a ubrousky 10 ks

Jaké jsou výhody a nevýhody voskování?

Existuje několik výhod a nevýhod depilace voskem, které je třeba zvážit, než se do toho pustíte. Pozitivní je, že voskování odstraňuje chloupky od kořínků, takže jejich opětovný růst trvá déle. Voskování také odlupuje odumřelou pokožku, takže může zanechat pokožku jemnější a vypadat zdravěji.

Na druhou stranu může být voskování bolestivé, zvláště pokud máte citlivou pokožku. Může také způsobit zarůstání chloupků a zarudnutí. Pokud uvažujete o depilaci voskem doma, ujistěte se, že si nejprve uděláte náplastový test, abyste viděli, jak vaše pokožka reaguje. Budete také muset investovat do nějakého kvalitního vosku a proužků (nebo si koupit voskovou sadu). A pamatujte - voskování je trochu umění, takže může trvat několik pokusů, abyste tomu rozuměli.

Takže tady to máte - výhody a nevýhody voskování. Zvažte je a rozhodněte se, zda je pro vás voskování to pravé. A pokud se rozhodnete pro voskování doma, ujistěte se, že si uděláte průzkum a dáte si na čas.

Jaké jsou nejčastější chyby při depilaci?

Depilace voskem doma vám může ušetřit čas a peníze, ale je důležité, abyste to dělali správně, abyste se vyhnuli nechtěným nehodám při odstraňování chloupků. Zde jsou nejčastější chyby při voskování, které lidé dělají, abyste se jim mohli vyhnout!

Voskování bez předvoskovací úpravy pokožky - Jedním z nejdůležitějších kroků před depilací voskem je exfoliace pokožky, aby se odstranily všechny odumřelé kožní buňky. To pomůže vosku lépe přilnout k chloupkům spíše než k pokožce, což celkově přispívá k efektivnější depilaci. 

Špatně zahřátý vosk - Pokud je váš vosk příliš horký, může vám způsobit popáleniny na kůži. Pokud není dostatečně horký, nebude účinný při odstraňování všech chloupků. 

Nanášení vosku ve špatném směru - Vosk by měl být vždy aplikován ve směru růstu chloupků a poté odstraněn v opačném směru. Pokud jej aplikujete proti srsti, riskujete vylamování chloupků, které později povede k zarůstání chloupků.

Bez použití proužků - Pokud nemáte po ruce voskové proužky, můžete jako náhražku skutečně použít věci, jako jsou stará trička nebo ručníky. Jen se ujistěte, že jsou čisté a nepouštějí vlákna!

Za předpokladu, že tam nejsou chyby - I když si myslíte, že jste udělali vše správně, vždy existuje šance, že jste vynechali místo nebo jste oblast nenavoskovali správně. Po dokončení voskování je důležité zkontrolovat všechna vynechaná místa a v případě potřeby je znovu projít.

Depilace voskem doma může být skvělý způsob, jak ušetřit čas a peníze, ale je důležité, abyste to dělali správně, abyste se vyhnuli nechtěným nehodám při odstraňování chloupků. Dodržováním těchto jednoduchých tipů se můžete vyhnout nejčastějším chybám při voskování, kterých se lidé dopouštějí, a užívat si hladkou pokožku bez chloupků.

Vybrat pomůcky k depilaci »

Jak správně postupovat při voskování?

Depilace voskem je oblíbená metoda odstraňování chloupků, kterou lze provést doma. Je však důležité vědět, jak správně voskovat, aby nedošlo k podráždění nebo kožním reakcím. Zde je několik tipů, jak voskovat bezpečně a efektivně:

  • Vosk vždy nejprve vyzkoušejte na malé ploše pokožky, než jej nanesete na větší plochy. To vám pomůže zajistit, že nejste alergičtí na vosk nebo že nezpůsobuje žádné podráždění.
  • Ujistěte se, že oblast, kterou se chystáte voskovat, je čistá a bez jakýchkoli olejů nebo pleťových vod, protože ty mohou ovlivnit účinnost vosku.
  • Vosk nanášejte ve směru růstu chloupků a poté jej odstraňte v opačném směru. To pomůže minimalizovat jakoukoli bolest nebo nepohodlí.
  • Po depilaci voskem naneste na místo zklidňující mléko nebo krém, které pomohou zklidnit pokožku.

Podle těchto tipů můžete voskovat doma s důvěrou s vědomím, že to děláte bezpečně a efektivně. Pokud však máte nějaké obavy, vždy je nejlepší poradit se s profesionálním voskařem nebo dermatologem.

Jak si můžete vyrobit domácí vosk pro odstranění chloupků?

Existuje několik způsobů, jak si můžete vyrobit domácí vosk na odstranění chloupků. Jedním ze způsobů je smíchat cukr, citronovou šťávu a vodu. Dalším způsobem je rozpustit trochu včelího vosku a přidat trochu olivového oleje. Můžete také zkusit smíchat med, citronovou šťávu a cukr.

Jakmile budete mít voskovou směs, budete ji muset zahřát, dokud se nerozpustí. Můžete to udělat tak, že ho vložíte do misky vhodné do mikrovlnné trouby a ohřejete v krátkých dávkách. Případně můžete misku s voskovou směsí vložit do hrnce s vroucí vodou.

Jakmile se vosk roztaví, budete ho muset nanést na pokožku. Můžete to udělat špachtlí nebo prsty. Ujistěte se, že jej aplikujete ve směru růstu chloupků. Poté na vosk položte proužek látky a uhlaďte jej.

Po pár minutách můžete voskový proužek strhnout v opačném směru růstu chloupků. Možná to budete muset udělat několikrát, abyste z pokožky dostali všechen vosk. Nakonec místo omyjte teplou vodou a mýdlem, abyste odstranili zbytky vosku.

Závěr blogu

Domácí voskování může být skvělým způsobem, jak ušetřit peníze za návštěvy salonu. Je však důležité vědět, jak správně voskovat, abyste předešli bolestivým nehodám. Zde je několik tipů, které vám pomohou začít s domácí depilací:

  • Začněte exfoliací oblasti, kterou budete depilovat. To pomůže odstranit všechny odumřelé kožní buňky, které by mohly bránit vosku v přilnutí k vlasovému folikulu.
  • Před aplikací na pokožku se ujistěte, že má vosk příjemnou teplotu. Nechcete, aby to bylo příliš horké nebo příliš studené.
  • Vosk nanášejte ve směru růstu chloupků a poté jej odstraňte v opačném směru.
  • Pokud během procesu voskování zaznamenáte jakoukoli bolest nebo nepohodlí, nezapomeňte vosk okamžitě odstranit.

Podle těchto jednoduchých tipů byste měli být schopni snadno voskovat doma. Jen si nezapomeňte dát na čas a být trpěliví.

TOP produkty z kategorie Depilace a epilace