Popis
  POPIS Hořčičná chilli omáčka od výrobce My Chilli je vyrobená z farmářských moravských surovin Tato chilli omáčka získala 3 místo na celosvětové soutěži World Hot Sauce Adwards v americké Lousianě a další významná ocenění Jedná se o naprosto unikátní chilli omáčku na českém trhu, která je vytvořena z kvalitních ingrediencí a má skvěle vyvážený poměr koření, chilli a kvalitního medu Pikantnost jí dodávají sušené chilli papričky odrůdy Bhut Jolokia, což je jedna z nejpálivějších chilli papriček světa Její použití je velmi univerzální  SPECIFIKACE Složení: hořčice 51 % (pitná voda, hořčičné semeno, ocet, cukr, sůl, kurkuma, výtažek koření), cukr, ocet, jablečná šťáva, med 6 %, sójová omáčka (voda, sójové boby, sůl, cukr, pšeničná mouka, sójový extrakt), hořčičné semeno, chilli sušené (Jolokia), směs koření Alergeny: Obsahuje hořčici, sóju Stupeň pálivosti:        Objem: 185 ml Země původu: Česká republika PRAKTICKÉ RADY Spotřebujte před datem uvedeným na obale Spotřebujte před datem uvedeným na obale Skladujte v temnu při teplotě 4 až 25 °C Po otevření skladujte při teplotě do 10 °C a spotřebujte do 4 týdnů RECEPT NA VEPŘOVOU PANENKU S FAZOLKAMI Ingredience vepřová panenka (cca 0,5 kg), vepřové sádlo, hrst čerstvých lístků šalvěje, 100 g anglické slaniny, 450 g zelených fazolek, stroužek česneku, sůl, pepř, hořčičná chilli omáčka s medem My Chilli k podávání Postup 1 Vepřovou panenku odblaňte a rozkrojte ji na dvě poloviny  2 Na pánvi rozpusťte sádlo a zprudka na něm panenku opečte ze všech stran (cca 2 - 3 minuty)  3 Pekáč vyložte lístky šalvěje a na ně dejte opečenou panenku Pečte v troubě předehřáté na 200 °C asi 15 minut (aby byla dostatečně propečená, ale by nebyla suchá tzn aby zůstala uvnitř růžová)  4 Fazolkám uřízněte špičky a vařte je asi 5 minut ve vroucí osolené vodě Pak je rychle zchlaďte v ledové vodě, aby zůstaly zelené  5 Slaninu nakrájejte na kostičky a osmahněte ji ve výpeku z panenky Pak do ní vmíchejte uvařené fazolky a dejte stranou 6 Panenku po dopečení nechte 5 minut odpočinout Podávejte se slaninovými fazolkami a hořčičnou chilli omáčkou Zdroj receptu: wwwmy-chillieu/products/honey-mustard-sauce NAGA BHUT JOLOKIA Chilli paprička odrůdy Naga Bhut Jolokia dosahuje extrémní pálivosti 1 041 427 SHU (Scovilleho jednotek pálivosti) Tato chilli paprička byla od roku 2007 byla uvedena v Guinnessově knize rekordů jako nejpálivější chilli paprička světa Než ji předběhla paprička Trinidad Scorpion Moruga a později Carolina Reaper s 2 200 000 SHU Naga Bhut Jolokia vznikla křížením chilli papriček druhu Chinense a Frutescens Pochází z Indie, ale pěstuje se i na Srí Lance (zde je známá pod názvem Nai Mirris - Cobra chilli) Zajímavostí je, že si ji domorodci ze severovýchodní Indie rozmazávají na ploty nebo ji používají jako dýmovnici na ochranu proti divokým slonům Využívá se v pepřových sprejích a v kouřovýh granátech Naga Bhut Jolokia navíc…

Výrobce My Chilli

EAN: 8594180500013

Číslo produktu: 16335