Popis
POPIS
Sójová omáčka tradičního výrobce Kikkoman je nezbytná pro tradiční servírování sushi a přípravě asijských jídel Značka Kikkoman je vůbec nejprodávanější po celém světě
Tato sójová omáčka má jemně sladkou chuť a je ideální na čínské nudle, do wok jídel nebo na japonské jídlo Sukiyaki - to je japonská polévka, obyčejně podávaná s tofu, mořskými řasami, listovou zeleninou, houbamim a skleněnými nudlemi
SPECIFIKACE
Složení: voda, sójové boby, pšenice, sůl, cukr, víno (obsahuje siřičitan), sůl, kvasnicový extrakt
Alergeny: Obsahuje sóju
Objem: 250 ml
Země původu: Japonsko
Určení: k přímé spotřebě, na dochucování omáček, polévek, na přípravu marinád
PRAKTICKÉ RADY
Spotřebujte před datem uvedeným na obale
SÓJOVÁ OMÁČKA, POUŽITÍ A JEJÍ VLIV NA ZDRAVÍ
Sójová omáčka je tmavě hnědá omáčka, která má slanou chuť Používá se na dochucování zejména asijských pokrmů a při servírování sushi Vyrábí se ze sójových bobů, které jsou fermentovány (kvašeny) pomocí speciální ušlechtilé plísně Sójová omáčka obsahuje velké množství antioxidantů, a proto pomáhá při prevence proti kardiovaskulárním chorobám Zdraví prospěšné jsou ale pouze kvalitní sójové omáčky
Se sójovou omáčkou byste to neměli přehánět, protože je velmi slaná a mohla by přebít chuť ostatních ingrediencí Navíc doporučujeme solit až po ochutnání, může se totiž stát, že díky sójové omáčce, již nemusíte pokrm dosolovat A bez ochutnání byste snadno mohli jídlo přesolit
Sójová omáčka značky Kikkoman je vyrobená v Japonsku tradiční metodou ze 4 čistých složek: sóji, pšenice, vody a soli Takto originální sójová omáčka má jemnou chuť a příjemně kořeněnou vůni Podává se k sushi a používá se při přípravě různých asijských pokrmů Ochucují se s ní například polévky, ryby, používá se do marinád na maso nebo při přípravě salátů
Asijské taštičky Gyoza se sójovou omáčkou
Ingredience: 1 ks těsto na gyoza taštičky nebo si připravte těsto vlastní: 250 g přesáté hladké mouky, 160 ml vroucí vody, škrob, špetka soli
Na náplň: 400 g mletého vepřového masa, 1 lžička čerstvého nastrouhaného zázvoru, chilli paprička nakrájená nadrobno, 1 cibule, 2 stroužky česneku, 4 ks houby shiitake, 1 menší pór, 140 g čínské kapusty
Omáčka k podávání:
4 lžíce sójové omáčky, 1 lžíce rýžového octa
Dále budete potřebovat:
2 lžíce sezamového oleje na smažení, trochu vody
Postup:
1 Těsto: Do přesáté mouky s troškou soli pomalu přilívejte horkou vodu, aby vzniklo nelepivé těstíčko Přikryté nechte odpočinout 30 minut - po uplynutí této doby je těsto hotové Rozválejte ho na tenkou placku a vykrajujte kulatou vykrajovačkou o průměru 8 cm
2 Náplň: nasekejte nadrobno veškerou zeleninu, síchejte ji s mletým masem, směs jemně osolte a okořeňte (opatrně se solí, taštičky se budou namáčet do sójové omáčky, která je slaná)
3 Na připravené těsto dejte 1 lžíci směsi a okraje prstem potřete vodou, která slouží jako lepidlo Slepujte od středu taštičky až po její okraj nebo rovně od jednoho kraje ke druhému Pokládáme je na tácek, vyložený papírem na pečení a trochu poprášený škrobem, aby se taštičky nepřichytili zespodu Přikrýváme je, aby neoschly
4 Rozehřejte pánev se seznamovým olejem, položte na ni připravené taštičky a opékejte pouze z jedné strany dozlatova Přilijte trochu vody (taštičky by…
Výrobce Kikkoman
EAN: 8715035230309