blog-post image

Jak ochránit psa proti klíšťatům a blechám?

Jako majitel psa je důležité být si vědom nebezpečí, které mohou klíšťata a blechy představovat pro vašeho milovaného mazlíčka. Tito drobní parazité mohou vašemu psovi nejen znepříjemnit život, ale mohou také přenášet nebezpečné nemoci. 

Naštěstí je dnes na trhu k dispozici celá řada přípravků na ochranu proti klíšťatům a blechám. V tomto příspěvku na blogu se podíváme na vše, co potřebujete vědět o ochraně psů proti klíšťatům a blechám, včetně různých typů dostupných antiparazitik, jak je aplikovat a jak dlouho vydrží. 

Probereme také některé běžné chyby, kterých se lidé při používání těchto produktů dopouštějí, a nabídneme několik tipů, jak předcházet klíšťatům a blechám.

Co je to ochrana proti klíšťatům a blechám pro psy?

V těchto letních měsících trávíme více času venku s našimi chlupatými kamarády. Bohužel to také znamená, že klíšťata a blechy jsou aktivnější. Klíšťata mohou přenášet nemoci, jako je lymská borelióza, zatímco blechy mohou způsobit podráždění kůže a přenášet tasemnice. Aby byl váš pes v bezpečí a pohodlí, je důležité používat ochranu proti klíšťatům a blechám.

Na trhu je k dispozici celá řada přípravků na ochranu proti klíšťatům a blechám. Některé obsahují chemikálie, které mohou být pro psy škodlivé, pokud se nepoužívají správně, takže je důležité pečlivě číst štítky a dodržovat pokyny. Dostupné jsou také přípravky na ochranu proti klíšťatům a blechám, které mohou být pro některé psy bezpečnější. Ať už si vyberete jakýkoliv produkt, ujistěte se, že jej aplikujete pravidelně a podle pokynů.

Vybrat ochranu proti blechám a klíšťatům pro psa »

Jaké druhy ochrany proti klíšťatům a blechám pro psy si můžete vybrat?

Na trhu je dnes k dispozici celá řada přípravků na ochranu proti klíšťatům a blechám. Který je vhodný pro vašeho psa? Zde je rychlý přehled nejoblíbenějších typů ochrany proti klíšťatům a blechám pro psy:

Obojek: Obojky proti klíšťatům a blechám se snadno používají a lze je zakoupit ve většině obchodů se zvířaty. Jednoduše nasaďte obojek svému psovi a okamžitě začne fungovat. Nevýhodou obojků je, že se dají snadno ztratit, takže je často kontrolujte.

Tablety: Tablety proti klíšťatům a blechám jsou další oblíbenou možností ochrany proti klíšťatům a blechám. Tyto tablety se obvykle podávají jednouza 6 měsíců a fungují tak, že zabíjejí klíšťata a blechy, které přijdou do kontaktu s vaším psem. Nevýhodou tablet je, že mohou být drahé.

Sprej: Spreje proti klíšťatům a blechám jsou dobrou volbou pro ty, kteří nechtějí používat obojek nebo tablety. Spreje lze zakoupit ve většině obchodů se zvířaty a obvykle se dodávají v lahvičce s pumpičkou. Jednoduše nastříkejte roztok na srst vašeho psa a zabije všechna klíšťata nebo blechy, které s ním přijdou do kontaktu. Nevýhodou sprejů je, že je třeba je často znovu aplikovat, takže pečlivě dodržujte pokyny.

Spot-on: Spot-on proti klíšťatům a blechám jsou jedním z nejpopulárnějších přípravků na ochranu proti klíšťatům a blechám na současném trhu. Spot-ons se snadno používají a lze je zakoupit ve většině obchodů se zvířaty. Jednoduše naneste roztok na srst vašeho psa a zabije všechna klíšťata nebo blechy, které s ním přijdou do kontaktu. Nevýhodou spot-onů je, že se často smyje ze srti tím, když psi plavou ve vodě nebo se válí v trávě. Je tedy potřeba spot on aplikovat častěji.

Vitamínové doplňky: Vitamínové doplňky proti klíšťatům a blechám jsou novější možností ochrany proti klíšťatům a blechám. Tyto doplňky se obvykle dodávají ve formě pilulek a fungují tak, že posilují imunitní systém vašeho psa. Nevýhodou vitamínových doplňků je, že mohou být drahé a nemusí být tak účinné jako jiné přípravky na ochranu proti klíšťatům a blechám.

Bez ohledu na to, jaký typ ochrany proti klíšťatům a blechám si vyberete, ujistěte se, že pečlivě dodržujete pokyny, abyste zajistili, že váš pes zůstane v bezpečí a zdravý. Pokud máte nějaké dotazy, určitě se poraďte se svým veterinářem. Ochrana proti klíšťatům a blechám je důležitou součástí udržení zdraví vašeho psa, takže se ujistěte, že jste pro svého mazlíčka vybrali ten správný produkt.

Tip na obojek pro psy proti klíšťatům a blechám

Foresto 4,50 g + 2,03 g obojek pro psy nad 8 kg 70 cm 1 ks

Obr.: Foresto 4,50 g + 2,03 g obojek pro psy nad 8 kg 70 cm 1 ks

Proč je důležité používat u psů ochranu proti blechám a klíšťatům?

Ochrana proti klíšťatům a blechám pro psy je důležitá, protože klíšťata a blechy mohou na psy přenášet nemoci. Mezi nemoci přenášené klíšťaty patří lymská borelióza, tečkovaná horečka Rocky Mountain, ehrlichióza, anaplazmóza a babezióza. 

Mezi nemoci přenášené blechami patří tyfus a myxomatóza. Klíšťata a blechy mohou také způsobit anémii u psů. Anémie je stav, kdy v těle není dostatek červených krvinek. Červené krvinky přenášejí kyslík do tělesných tkání. Při nedostatku červených krvinek se tkáním těla nedostává kyslíku a pes zeslábne a unaví. 

Ochrana proti klíšťatům a blechám pro psy pomáhá předcházet těmto nemocem a udržuje vašeho psa zdravého.

Vybrat ochranu proti blechám a klíšťatům pro psa »

Kde můžete pro svého psa koupit ochranu proti blechám a klíšťatům?

Existuje několik míst, kde můžete pro svého psa koupit ochranu proti klíšťatům a blechám. Váš místní obchod se zvířaty je skvělým místem, kde můžete začít hledat. U veterináře také nebude problém koupit ochranu. Ochranu proti klíšťatům a blechám najdete také u mnoha internetových prodejců. 

Při výběru přípravku na ochranu proti klíšťatům a blechám pro vašeho psa si pozorně přečtěte štítek, abyste se ujistili, že je pro vašeho mazlíčka bezpečný. Měli byste se také poradit se svým veterinářem, zda má nějaká doporučení ohledně přípravků na ochranu proti klíšťatům a blechám. 

Tip na sprej proti klíšťatům a blechám pro psy

Arpalit Neo 6,0/1,5 mg/g mechanický rozprašovač 150 ml

Obr.: Arpalit Neo 6,0/1,5 mg/g mechanický rozprašovač 150 ml

Jaké jsou nejčastější chyby při používání ochrany proti klíšťatům a blechám u psů?

Jednou z nejčastějších chyb, kterých se lidé při používání ochrany proti klíšťatům a blechám u psů dopouštějí, je její nesprávné použití. Obojky proti klíšťatům a blechám je potřeba správně nasadit, aby správně fungovaly. Než obojek nasadíte svému psovi, přečtěte si pokyny dodané s obojkem.

Další častou chybou je důsledné používání ochrany proti klíšťatům a blechám. Pokud jej budete používat jen příležitostně nebo jen v určitých obdobích roku, bude méně účinný. Obojky proti klíšťatům a blechám je potřeba používat po celý rok, aby byly co nejúčinnější.

A konečně, někteří lidé si neuvědomují, že obojky proti klíšťatům a blechám mohou časem ztratit svou účinnost. Pokud si všimnete, že se u vašeho psa opět začínají chytat klíšťata nebo blechy, je pravděpodobné, že je potřeba obojek vyměnit. Obojky proti klíšťatům a blechám je obvykle nutné vyměnit každých několik měsíců.

Vyvarováním se těchto běžných chyb můžete pomoci zajistit, aby byl váš pes chráněn před klíšťaty a blechami po celý rok. Ochrana proti klíšťatům a blechám je důležitou součástí udržení zdravého a šťastného psa.

Tip na spot on proti klíšťatům a blechám

Menforsan Antiparazitní pipety klíšťata blechy komáři 2x1,5 ml

Obr.: Menforsan Antiparazitní pipety klíšťata blechy komáři 2x1,5 ml

Závěr blogu

Jako majitel domácího mazlíčka chcete udělat vše pro to, aby byl váš chlupatý přítel zdravý, a ochrana proti klíšťatům a blechám pro psy je toho důležitou součástí. Na trhu je spousta produktů, takže je důležité udělat si průzkum, abyste našli ten nejlepší pro vašeho psa. Promluvte si se svým veterinářem o tom, jakou ochranu proti klíšťatům a blechám doporučují pro vašeho psa, a přečtěte si recenze, abyste získali představu o tom, co si myslí ostatní majitelé zvířat.

Jakmile najdete správný produkt, pečlivě dodržujte pokyny a aplikujte podle potřeby znovu. S trochou úsilí můžete pomoci udržet svého psa zdravého a bez klíšťat a blech.

Vybrat ochranu proti blechám a klíšťatům pro psa »

TOP produkty z kategorie Antiparazitika pro psy